Nogomet
0

Ibišević počeo raditi s loptom

Totalsport
Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, te još uvijek vodeći strijelac njemačke nogometne Bundeslige, Vedad Ibišević, krenuo je putem povratka na nogometne terene.

Ibišević se, podsjetimo, povrijedio za vrijeme prijateljske utakmice s Hamburgom, koja je u januaru odigrana u španskoj La Mangi. U 82. minuti imao je naizgled lakši duel sa Knutom Reinhardtom, što je kumovalo povredi koja se nije činila ozbiljnom, pa je utakmicu odigrao do kraja. Nakon nje je Ibišević osjetio bolove, prvi rentgenski snimci su pokazali oštećenje ligamenta desnog koljena. Stoga je BiH reprezentativac dan kasnije prevezen u kliniku, gdje je dijagnosticirano puknuće i istegnuće prednjih križnih ligamenata, poslije čega je uslijedila uspješna operacija u klinici St. Elisabeth u Heidelbergu.

Više od dva mjeseca poslije, Ibišević ponovno udara loptu što mu je, kako kazuje, “super osjećaj”, kojeg je s nestrpljenjem iščekivao. No, datum povratka još je uvijek nemoguće tačno odrediti, pa Hoffenheimov napadač slavi male pobjede u životu.

  • Bio sam jako sretan kada sam prvi puta sam uspio otići na WC.

Ipak, sa svakim danom sve je bliže i potpunoj sreći koju će mu donijeti izlazak na travnjake.

  • Ponovno smijem pucati loptu. Kada ću moći zaigrati ne znaju još uvijek niti liječnici, ali koljeno je stabilno i to je ono što je najvažnije - objašnjava i prisjeća se što mu je prolazilo kroz glavu kada je shvatio da je za njega sezona završena:

  • Zapitao sam se zašto je baš sada morala doći ta povreda. Kasnije sam shvatio da za nju niti ne postoji idealan trenutak.

Iako uopće nije zaigrao u nastavku njemačkog nogometnog prvenstva, Ibiševićevih 18 pogodaka iz prve faze takmičenja dostigao je tek Wolfsburgov napadač Grafite. Međutim, Ibišević je još uvijek usamljen na Kickerovoj listi igrača s najboljom prosječnom ocjenom. U rasponu od najbolje jedinice do najslabije šestice Ibiševićevih 2.53 stoje ispred svih.