Pred okršaj u Atini
343

Ibišević: Nisam potrošio svu municiju, nešto je ostalo i za Grke

Piše: Edin Isanović
Vedad Ibišević (Foto: Arhiv/AFP)
Vedad Ibišević (Foto: Arhiv/AFP)
U dvoboju našeg državnog nogometnog tima sa Grčkom bh. javnost puno očekuje od Vedada Ibiševića, napadača Stuttgarta. On u posljednje vrijeme igra izvanredno. Nemilosredno trese suparničke mreže u dresu popularnih Švaba.

Vedo napominje da je zadovoljan svojom formom i da se nada da može nastaviti golgetersku seriju u Atini.

"Nisam potrošio svu municiju, nešto je ostalo i za Grke. Međutim, uvijek kažem da je nebitno ko će pogoditi, važan je pozitivan rezultat nacionalnog tima. Poznajem nekoliko igrača grčke reprezentacije. Ovaj stoper iz Schalkea Papadoupoulos im neće igrati. Generalno ih znam sa Evropskog, a gledao sam nekoliko utakmica u kvalifikacijama. Imaju iskusnu ekipu i znaju igrati na rezultat“, tvrdi Ibišević.

On je dodao kako Grci ne primaju puno golova i da su nezgodan suparnik za sve selekcije.

"Bio bih zadovoljan bodom, jer je sve osim poraza dobar ishod. I ako se desi da izgubimo sve će ostati otvoreno. U Grčku možemo ići hladne glave".

Na konstataciju da neće igrati Pjanić, Vedo je podvukao: "Miralem je izuzetno važen igrač za našu ekipu. Nedostajat će, ali o tome ne treba puno razmišljati. Sigurna sam da će selektor naći soluciju da ga neko zamijeni i da ćemo upisati pozitivan rezultat u glavnom grčkom gradu".