Nogomet
44

Ibišević na meti Lazija: Bilo bi zabavno igrati s Lulićem protiv Džeke, Pjanića i Zukanovića

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Vedad Ibišević je u intervjuu za Corriere dello Sport izjavio kako bi bilo lijepo ako bi se ostvarila pisanja italijanskih medija o njegovom prelasku u Lazio.

U intervjuu koji je dao Enzu Piergianniju prvo pitanje koje je zanimalo novinara Corriere dello Sporta je kako bi se Vedad osjećao igrajući rimski derbi.

"Mogu li zamisliti igrati sa Lulićem protiv Džeke, Pjanića i Zukanovića? To bi bilo veoma zabavno. Oni su svi odlični igrači i svi smo prijatelji. To bi bio veoma uzbudljiv izazov za mene", rekao je Ibišević i nastavio:

"Roma i Lazio su ekipe velikog svjetskog renomea. Italijanska liga se prati na TV ekranima i u Njemačkoj i u BiH. Obje ekipe imaju vrhunske igrače, kako domaće, tako i strance. Meni je Lazio ostao u lijepom sjećanju s obzirom da smo ih izbacili iz Evropske lige kada sam igrao za Stuttgart", prisjetio se Vedo.

Ibišević sa Herthom ima važeći ugovor do 2017. godine.

"Odlično mi je u Berlinu. Ova sezona je bila veoma uspješna za nas", rekao je Ibišević, koji je govorio i o svom partneru u napadu Zmajeva.

"Što se tiče Džekine sezone, sve je do aklimatizacije. Prva godina u drugoj zemlji je uvijek komplikovana. Edin ima sve kvalitete da mu se svi dive u Italiji", rekao je Ibišević.