Nogomet
0

Ibišević: Još jedan korak do Brazila; Vršajević: Idemo po pobjedu u Litvaniju

Piše: J. H.
Slavlje gola protiv Lihtenštajna (Foto: Klix.ba) (Foto: F. K./Klix.ba)
Slavlje gola protiv Lihtenštajna (Foto: Klix.ba) (Foto: F. K./Klix.ba)
Reprezentativci BiH Vedad Ibišević, Zvjezdan Misimović i Avdija Vršajević nakon večerašnje pobjede protiv Lihtenštajna obećali su maksimalno zalaganje u Litvaniji i tri boda kojima bismo osigurali nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu naredne godine.

Avdija Vršajević večeras je pružio odličnu partiju te bio asistent kod gola Vedada Ibiševića za vodstvo od 3:0.

"Nijedna utakmica nije laka i hvala Bogu dali smo golove na vrijeme. Drugo poluvrijeme smo malo 'spustili gas'. Zasluženo smo slavili i idemo po pobjedu u Litvaniju", kazao je Vršajević. On je obećao maksimalnu borbu za tri boda u Litvaniji.

"Imamo veliku priliku i svi je želimo iskoristiti i ako Bog da to ćemo i uraditi", dodao je popularni Vršo.

Vedad Ibišević nije krio zadovoljstvo nakon pobjede i gola, njegovog sedmog u kvalifikacijama.

"Napravili smo jedan od dva bitna koraka ka Brazilu. Ovome smo se i nadali. Dogovorili smo se da ne očekujemo ništa od Slovačke u utakmici protiv Grčke. Sada se trebamo odmoriti i pripremiti za Litvaniju", kazao je napadač Stuttgarta.

Zvjezdan Misimović također se večeras upisao u strijelce.

"Malo je duže trajalo do prvog gola nakon čega smo zabili još tri. U drugom poluvremenu je možda u glavi već bila utakmica protiv Litvanije. Možemo biti zadovoljni i ne trebamo gledati šta Grci rade", kazao je Miske.

Pred Zmajevima je u utorak posljednja utakmica kvalifikacija. Pobjedom bi osigurali nastup u Brazilu na Svjetskom prvenstvu naredne godine.

Haris Medunjanin je kazao da su igrači na terenu uradili ono što je trebalo.

"Pokazalo se da je važno pobjeđivati male reprezentacije i da je svaka utakmica bitna. Sve ekipe znaju igrati i igraju onoliko koliko im dopustite. Ako ovako budemo igrali protiv Litvanije, neće biti problema", kazao je Medunjanin nakon utakmice.

Miralem Pjanić je izjavio da je bh. reprezentacija odlično igrala u prvom poluvremenu.

"U drugom smo mislima već bili u Litvaniji i spustili smo ritam. No, večeras smo očekivali pobjedu i ostvarili je. Sada imamo dosta vremena da se pripremimo za historijsku utakmicu s Litvanijom. To će biti druga priča jer su oni jači od Lihtenštajna. Bit će nam teže, ali smo motivisani i pobijedit ćemo. Bolji smo i to ćemo pokazati na terenu i slaviti pobjedu", kazao je Pjanić.