Trener Hoffenheima
0

"Ibišević je iskoristio i zadnji kredit"

Totalsport
Vedad Ibišević
Vedad Ibišević
Nedjeljna utakmica 28. bundesligaškog kola iznjedrila je Josipa Šimunića kao Hoffenheimovog junaka. Vedad Ibišević dotaknuo je drugu krajnost.

Šimunić je, podsjetimo, pogotkom iz 80. minute izjednačio i donio bod prošlogodišnjim jesenskim prvacima Bundeslige u utakmici protiv Freiburga. Kicker ga je ocijenio igračem utakmice, a našem reprezentativcu dodijelio ocjenu šest, najmanju moguću.

Njemački nogometni portal Spox.com u tekstu pod naslovom "Ibišević iskoristio posljednji kredit" navodi izjavu trenera ekipe Ralfa Ragnicka koji Ibiševiću spočitava sebičnost u igri.

"Mislim da njegova igra ima povezanosti s egoizmom. To ni ne treba ponovo vidjeti na video zapisu, već odmah reagirati. Samo o njegovom angažmanu na treningu ovisi hoće li igrati u sljedećem kolu protiv Wolfsburga", objasnio je zašto ga je povukao iz igre na poluvremenu utakmice.

Riječ je o akciji iz 17. minute u kojoj bh. reprezentativac nije dodao loptu Eduardu u izglednijoj situaciji.

"Ili ga nije vidio, ili ga nije želio vidjeti. Svejedno, nijedna opcija nije prihvatljiva", nadovezao se sportski direktor kluba Jan Schnidelmeiser.

"Remijem iz te utakmice ne možemo biti zadovoljni, a o čestitkama za moj gol ne želim niti slušati. Ne vrijedi mnogo" riječi su kojima je Josip Šimunić prokomentirao viđeno.

Inače, gol hrvatskog stopera prekinuo je Hoffenheimov post od 351 minute bez postignutog pogotka, no žuti karton zarađen na istoj utakmici onemogućit će ga u nastupu protiv Wolfsburga.