Prognoza polufinala LP
0

Ibišević i Mujdža sigurni u prolaz Barce, Topić vjeruje u Chelsea

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Uoči uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka između Barcelone i Chelseaja, koja se igra večeras na Camp Nou stadionu, kontaktirali smo dvojicu aktuelnih i jednog bivšeg bh. reprezentativca kako bismo čuli njihovu prognozu.

Da podsjetimo, prvi dvoboj na Stamford Bridgeu završen je pobjedom londonskih Plavaca rezultatom 1:0 golom Didiera Drogbe.

Vedad Ibišević, nogometaš Stuttgarta, vjeruje da će katalonski tim nadoknaditi zaostatak iz prvog meča i plasirati se u finale koje se igra 19. maja u Minhenu.

"Mislim da će Barcelona slaviti pobjedu od 2:0 i proći dalje", kratko je za Klix.ba naglasio popularni Vedo.

Mensur Mujdža, član njemačkog Freiburga, u finalu najelitnijeg evropskog takmičenja vidi također Messija i društvo.

"Ako me pitate za rezultat prognozirat ću da će biti 3:1 za Barcelonu. Ovo ne govorim zato što sam navijač španskog tima, nego zato što su kvalitetniji", rekao je za naš portal Mujdža.

Marko Topić, dugogodišnji reprezentativac naše zemlje se nada da će Chelsea eliminisati katalonskog velikana i osigurati put u bavarsku prijestolnicu u finale.

"Vjerujem i nadam se da će engleski tim proći dalje. Ipak, treba biti iskren i priznati da će to biti izuzetno teško. Barcelona je bolja ekipa", zaključio je Topić.

Da goste iz kolijevke nogometa očekuje težak zadatak pokazuje i statistika. Katalonci su neporaženi u 15 posljednjih evropskih utakmica na domaćem terenu.

Taj niz traje od oktobra 2009. godine, a zablježili su 13 pobjeda i dva neriješena rezultata.