Poznati prognoziraju
0

Ibišević: Bit će 2:0 za Sarajevo; Marić: Volio bih da Bordo tim prođe

Piše: Edin Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Uzvratna utakmica između Sarajeva i Levskog igra se u četvrtak u 21:00 sati na najvećem bh. stadionu. Da podsjetimo, Bugari su u prvom meču slavili sa 1:0, ali su izabranici Dragana Jovića ostavili odličan dojam.

Kontaktirali smo nekoliko osoba iz svijeta nogometa, a oni su prognozirali ishod okršaja na Koševu. Enver Lugušić, nekadašnji čuvar mreže Sarajeva, smatra da će njegov bivši tim proći dalje.

"Nekoliko godina sam radio u Bugarskoj i mislim da Levski nije ni blizu nekadašnjem timu, sada su mnogo slabiji. Vjerujem da će Bordo tim slaviti 2:0 i izboriti plasman u narednu rundu. Optimizam temeljim na stručnom štabu koji, prema mom mišljenju, odlično radi svoj posao. Jović je izuzetan stručnjak, a pomoćnog trenera Selimovića poznajem još iz igračkih dana", optimističan je popularni Luga.

Husref Musemić je, bez dvojbe, najuspješniji strateg Sarajeva u posljednjih deset godina. On vjeruje da koševski tim može pobijediti Levski.

"Ne smijemo zaboraviti da Sarajevo u ovaj meč ulazi sa deficitom od jednog gola. Bit će teško, ali vjerujem da možemo proći dalje. Ne bi bilo pametno napasti od prve minute. Treba igrati strpljivo i hrabro i čekati svoju šansu, koja će sigurno doći. Međutim, treba je i realizovati. Sve bi bilo mnogo bolje da su postigli pogodak u Sofiji, ali sam optimista", rekao je Musemić.

Bh. reprezentativac Vedad Ibišević se nada da bh. predstavnik može eliminisati Bugare.

"Bit će 2:0 i Sarajevo ide dalje", kratko je rekao popularni Vedo.

Enver Marić, nekadašnji golman Veleža, kaže da nije pratio prvi meč, ali je čuo da su izabranici Dragana Jovića pružili odličnu partiju.

"Opasan je rezultat 1:0. Kreneš u ofanzivu, primiš pogodak i sve pada u vodu. Sarajevo treba strpljivo garditi igru, nije prioritet odmah napasti. Treba igrati polako i mudro. Vjerujem da Bordo tim može proći dalje, volio bih to", zaključio je Marić.

Novi trener KK Bosna i pomoćnik selektora kadetske košarkaške reprezentacije BiH Emir Halimić sa dosta optimizma očekuje okršaj Sarajeva i Levskog.

"Nadam se da će tim sa Koševa slaviti pobjedu koja će u konačnici biti dovoljna za plasman u naredni krug. Imali smo dosta razloga za slavlje sinoć nakon trijumfa nad Portugalom i iskreno se nadam da će se to nastaviti i večeras kada bude igrao Bordo tim", poručuje Halimić iz Bukurešta.