Nogomet
58

Iako na ulicama nema navijačke atmosfere, Banja Luka je večeras uz Zmajeve

Piše: M.R.
(Foto: Klix.ba)
Sunčana nedjelja u Banjoj Luci protiče mirno, u baštama kafića tek poneki Banjalučani koji piju kafu. Vlasnici pojedinih kafića rekli su da večeras zbog utakmice između BiH i Argentine očekuju potpuno drugačiju atmosferu, nadaju se da će lokali biti puni, pa zato već od jutarnjih sati postavljaju tende i montiraju televizore.

Iako je mnogima u ovom gradu Argentina favorit, simpatija prema reprezentaciji Bosne i Hercegovine ne nedostaje.

"Navijam večeras za BiH, očekujem da će biti dobra utakmica sa puno golova, jer obje reprezentacije igraju atraktivan fudbal sa napadačkom tendencijom. Mislim da je Argentina mnogima favorit, ali sve je moguće, zato što je Bosna dobra. Očekujem da će biti interesantno, a za BiH navijam jer se osjećam kao državljanin ove zemlje i sam sam igrao za mladu reprezentaciju ove naše složene države“, rekao je Banjalučanin Marko Grujić za Klix.ba.

Većeras će i Banjalučanke navijati za svoje favorite, jer Svjetsko prvenstvo u fudbalu rijetko ko da neće pratiti.

"Bit će to dobra utakmica, očekujem puno golova, dobrih akcija i fudbalske čarolije. Prije svega želim da sve prođe fer i korektno. Iako sumnjam da će BiH pobjediti, navijat ću za njih jer bih voljela da ostave dobar utisak na prvenstvu“, izjavila je Vanja Šarić.

Jedan Banjalučanin je rekao da, otkako su se Zmajevi plasirali na Svjetsko prvenstvo skuplja panini sličice i popunjava album, sve vrijeme bodri Bosnu i Hercegovinu, jer je ovaj plasman jedna od rijetkih pozitivnih stvari koje nam se dešavaju.

"Navijat ću za Bosnu večeras, ali i tokom cijelog prvenstva. U ovoj zemlji sam rođen i ovdje živim, a plasman Zmajeva na Svjetsko prvenstvo je jedna od rijetkih stvari koje nam se dešavaju. Ako prvu utakmicu izgubimo, nadam se da ćemo pobijediti preostale dvije i proći prvo kolo. Od Džeke puno očekujem, najjača je zvijezda u reprezentaciji“, rekao je naš sagovornik koji je želio ostati anoniman.

Kladionice u gradu su pune otkako je počelo Svjetsko prvenstvo, a posebno danas. Novak Čičković, kladio se na neriješen rezultat i kaže da bi volio kada bi tokom utakmice bilo nekoliko penala da bude zanimljivija.

Saša Knežević takođe će navijati za Bosnu večeras i očekuje pobjedu Zmajeva.

"Navijam za BiH i očekujem bar 1:0 za Zmajeve. Utakmicu ću gledati u kafiću sa društvom i nadam se da će biti kvalitetna“, kazao je Saša za Klix.ba.

Iako je u nekim banjalučkim kafićima za večeras planirano druženje na otvorenom uz videobimove i pivo, vlasnici pojedinih lokala odustali su od ove ideje, jer očekuju kišno vrijeme. Međutim, ukoliko se po jutru dan poznaje – večeras nas sve očekuje topla i prijatna atmosfera.