Dobre vijesti za Arsenal
0

I Van Persie sposoban za igru

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U ponedjeljak je Robin Van Persie odradio londonski trening te se s nogometašima Arsenala uputio na put za Barcelonu, gdje će Englezi u utorak braniti 2-1 prednost iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka.

Engleski su mediji činjenicu da je 27-godišnji zamjenik kapitena tima trenirao shvatili kao znak njegove spremnosti za utakmicu. S obzirom na činjenicu da će za utakmicu također kandidirati Cesc Fabregas i Jack Wilshere, koji su bili također upitni zbog povreda, Arsene Wenger se ima pravo nadati uspjehu.

Od svježe povrijeđenih igrača Arsenalu će tako na Nou Campu nedostajati samo Alex Song.

Premda nije izvjesno da će zaigrati od prve minute protiv Barcelone, vijest o osposobljavanju holandskog napadača bolja je i važnija od svih drugih jer se Van Persie povrijedio prije samo sedam dana u porazu od Birminghama u finalu Carling Cupa. Stradali su ligamenti koljena i prognozirana mu je pauza od četiri sedmice. Ispalo je da se vratio tri sedmice prije roka.

Tako je na koncu ispalo da će više problema s ozljedama, u odnosu na postave iz londonskog dvoboja, imati Barcelona, koja će nastupiti bez udarnoga stoperskog para, Gerarda Piqueta (suspenzija) i Carlesa Puyola (ozljeda koljena). Očekuje se da bi njihove uloge mogli preuzeti Eric Abidal i Sergio Busquets, po vokaciji lijevi bek odnosno korektor veznog reda.