"Lov" se ne prekida
0

I Redknapp bi volio kupiti Edina Džeku

Totalsport
Londonski premierligaš Tottenham Hotspur uključio se u lov na bosansko-hercegovačkog napadača Wolfsburga, Edina Džeku. Tvrde to engleski mediji.

Nakon što je sjajni 24-godišnji napadač još uvijek aktuelnih njemačkih nogometnih prvaka izjavio da Italija nije jedina opcija (Milan najspominjaniji zainteresirani klub) na ljeto, oglasili su se iz Chelseaja i Manchester Cityja.

Džeko je prošle sezone s 26 golova bio drugi najbolji bundesligaški strijelac, a u ovom je trenutku na istome mjestu (uz Stefana Kießlinga) sa 16 postignutih golova (Kuranyi je najbolji strijelac lige sa 17 golova).

Oba spomenuta engleska kluba spremna su platiti odštetnu klauzulu u vrijednosti od 40 miliona eura, koja je potrebna budući je bosanski napadač ugovorno vezan za Wolfsburg do ljeta 2013. godine.

No, u nedjelju je stigla vijest da bi i Harry Redknapp rado priključio Džeku svojoj ekipi. Svjestan je pritom menadžer trenutno petoplasiranog sastava Premiershipa da mora izboriti Ligu prvaka kako bi privukao bh. napadača, a novac bi pritom trebao biti namaknut prodajom Robbieja Keanea i Romana Pavljučenka, tvrde britanski mediji.