Nogomet
0

I ove godine Hasetov turnir u znak sjećanja na dobrog čovjeka iz naroda

FENA
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Novogodišnji 21. turnir u malom nogometu Asim Ferhatović Hase bit će održan 28. i 29. decembra u Kulturno-sportskom centru Skenderija.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za medije, turnir organizira Fudbalski klub Vratnik, u znak sjećanja na nogometnu legendu i plemenitog čovjeka Asima Ferhatovića.

"Na ovaj način svake godine iskazujemo poštovanje prema liku Asima Ferhatovića, velikom fudbaleru, čovjeku i humanisti. Bio je čovjek iz naroda čija djela nas podsjećaju da i sami trebamo činiti dobro", kazao je Redžad Ćatić, predsjednik FK Vratnik.

Redžad Ćatić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Redžad Ćatić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Na ovogodišnjem turniru učestvuje osam ekipa podijeljenih u dvije grupe. U grupi A igrat će FK Sarajevo, FK Željezničar, MNK Tango i FK Vratnik, dok u grupi B nastupaju FK Olimpic, MNK Centar, selekcija Sport Avaza i selekcija Austrije.

Turnir se održava pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta, Kantonalnog ministarstva kulture i sporta, Grada Sarajeva i općina Stari Grad i Centar.

Ibrahim Hadžibajrić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Ibrahim Hadžibajrić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić naglasao je da Stari Grad i ove godine finansijski podržava turnir iako je ekonomija u cijeloj državi u izuzetno teškom stanju.

"Nismo željeli dozvoliti da se tradicija održavanja turnira u spomen velikog čovjeka prekine. U svakom slučaju Općina Stari Grad će i u narednim godinama podržavati ovaj projekt", zaključio je Hadžibajrić.

Mehmed Janjoš (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mehmed Janjoš (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

U sklopu turnira bit će odigrana i revijalna utakmica veterana FK Željezničar i FK Sarajevo, te revijalna utakmica omladinskih kategorija FK Vratnik.

Turnir će otvoriti meč grupe A između FK Sarajevo i FK Željezničar. Titulu brani MNK Centar iz Sarajeva.