Daily Star
0

I Manchester želi bosanskog dijamanta!

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nedjeljni Daily Star tvrdi da Manchester United želi dovesti napadača njemačkog Wolfsburga i BiH reprezentacije Edina Džeku, koji igra u fenomenalnoj formi.

Tri pogotka postigao je Džeko za našu reprezentaciju u dvije kvalifikacijske utakmice za SP protiv Belgije. BiH je dobila obje utakmice i napravila veliki posao u kvalifikacijama.

Nakon toga je Džeko u subotnjoj utakmici Bundeslige zabio dva gola za svoj Wolfsburg u pobjedi 5-1 protiv Bayerna. Zahvaljujući seriji pobjeda, a trijumf protiv Bayerna bio je šlag na tortu, Wolfsburg je skočio na prvo mjesto na ljestvici u njemačkom prvenstvu!

Džeko je za Bosnu i Hercegovinu zabio 12 golova u 17 nastupa. U Wolfsburgu je ove sezone u Bundesligi zabio 15 golova uz 8 asistencija. U zadnjih 9 prvenstvenih utakmica zabio je 10 golova, a samo protiv Arminije u 25. kolu nije bio strijelac.

Sjajnim igrama, 23-godišnji napadač je privukao pažnju mnogih klubova. Daily Star piše da bi ga Manchester United volio dovesti kao zamjenu umjesto Argentinca Carlosa Teveza, koji na Old Traffordu igra na posudbi. No, čak i ako Manchester United uspije sklopiti s Tevezom trajni ugovor, budući da mu posudba istječe sljedećeg mjeseca, opet je voljan poslati ponudu za Džeku od 12 miliona funti!

Uz Manchester United, u Premiershipu su za Džekine usluge zainteresirani Arsenal, Portsmouth, Blackburn i Sunderland, a u svoje redove želi ga dovesti i Birmingham, koji se ove sezone bori za povratak u najjači razred engleskog nogometa.