Craig Bellamy
0

"I ja snosim dio krivice za nedolazak Džeke u City"

Totalsport
Craig Bellamy
Craig Bellamy
Velški napadač Craig Bellamy priznao je da snosi dio krivice za neuspjeh Manchester Cityja da u svoje redove dovede bosanskohercegovačkog nogometaša Edina Džeku.

“Građani” su veliki dio ljeta potrošili na pokušaj kupovine prvog strijelca Bundeslige u prošloj sezoni, ali sva su njihova nastojanja bila neuspješna.

Bellamy je u razgovoru za Daily Express otkrio kako je u jednom trenutku i on postao dio ponude budući da ga je klub uz određeni novčani iznos želio poslati u Wolfsburg u zamjenu za Džeku. No, 31-godišnji Velšanin je to odbio.

"Odbio sam Wolfsburg. To je jedini klub u koji me je menadžer Roberto Mancini želio poslati. Čelnici kluba su željeli Džeku i nastojali su mene gurnuti u Wolfsburg. Ali, to nije tim za mene", priznao je Bellamy.

"Imao sam još dosta ponuda, ali me City nije htio pustiti. Želio me Tottenham, kao i još dva kluba iz najboljih sedam na tabeli Premiershipa, ali City me ne želi prodati svojim rivalima", dodao je napadač, istaknuvši i kako bi mogao zaključiti karijeru ukoliko ne bude u krugu 25 igrača na koje Mancini računa za novu sezonu.