Nogomet
0

I Frank Leboeuf gradi glumačku karijeru

Totalsport
Frank Leboeuf
Frank Leboeuf
Sredinom marta parišku premijeru doživjela je pozorišna predstava "L'intrus" (Uljez), u kojoj jednu od dvije uloge igra bivši proslavljeni francuski nogometaš Frank Leboeuf (42).

Debi na daskama koje život znače nekadašnji sjajni stoper Chelseaja i pozlatjeli reprezentativac Francuske sa Svjetskog prvenstva 1998. godine ostvario je u Le Temple Le Theatreu, na pariškom Trgu Republike.

"Ovo je za mene veliko. Pod totalnim sam stresom, ali i sasvim u svom novom poslu", izjavio je Francuz za engleski nogometni magazin FourFourTwo nastavivši: "Gluma je oduvijek moja strast, ali činjenica da sam napokon ušao u proces nešto je sasvim novo za mene. Odjednom me gleda puna dvorana, a na pozornici smo samo nas dvojica."

Leboeuf u drami glumi Luca Gerbiera, očajnog lopova koji, nakon što opljačka banku, bježeći u zaklon naleti na suicidalnog novinara, depresivnog jer ga je žena ostavila otišavši s mlađim muškarcem, te ga uzima za taoca. Novinar, naravno, ne brine odviše za vlastitu sudbinu, s obzirom na to da se ionako sprema umrijeti. Oko te niti vodilje razvija se dramski tekst.

"Radi se o komediji, koja je istovremeno vrlo dirljiva. Moj karakter nikad nije bio blizak vlastitim roditeljima, dok drugi muškarac nikad nije imao djece. Stoga razvijamo odnos oca i sina, što priči daje zgodan zaplet."

Leboeuf je dosad glumio u nekoliko TV serija francuske produkcije. Samog sebe glumio je u filmu "Lopta je okrugla", koji je prikazan premijerno 2008. godine, a također je nastupio i u neovisnom filmu niže produkcije u kojem glumi redovnika. Ttaj uradak tek treba zagledati svjetlo dana.

"Nisam siguran da će se to ikad dogoditi!", progovorio je kroz smijeh nekadašnji stoper, koji ima formalno glumačko obrazovanje.

Godinu je dana učio glumiti u Lee Strasberg Theatreu i filmskom institutu u Los Angelesu, u kojem su prve glumačke korake ostvarili i Dustin Hoffman, Al Pacino, Robert De Niro i Paul Newman.

Njegovo se okretanje drugoj profesiji, međutim, prije može uporediti s nogometašima Vinniejem Jonesom ili sunarodnjakom mu Ericom Cantonom, koji je nedavno također zaigrao glavnu ulogu u jednom francuskom pozorišnom komadu, uz podijeljene kritike.

"Ne poznajem Erica naročito dobro, ali ga smatram sjajnim glumcem i uživam u njegovim predstavama. Bio je sjajan u Prežderavaču, u kojem je glumio policajca koji se prejeda. Zanimalo bi me svakako što Eric misli o meni kao glumcu."

Na pitanje kako to da se opredijelio za tako zahtjevnu ulogu na početku karijere, Leboeuf je izjavio: "Poslali su mi nedavno nekoliko filmskih scenarija koji mi se nisu dopali. Kad sam pročitao scenarij za 'Uljeza', nisam mogao odoljeti. Kritičari? Znam da ću im biti na piku, ali spreman sam na to!"

S predstavom "Uljez" Leboeuf je još uvijek na turneji po Francuskoj koja traje juna. Započeo ju je još u januaru.