Nogomet
0

I Ferguson glasao za Moyesa

Totalsport
Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson izrazio je želju da ga na klupi ''crvenih vragova'' zamijeni sunarodnjak David Moyes, tvrdi The Sun.

Fergsuon je, podsjetimo,potvrdio da nakon 27 godina na klupi Uniteda odlazi u penziju na kraju aktuelne sezone. Odmah je krenula potraga za njegovim nasljednikom, a svi engleski mediji kao prvog favorita navode sadašnjeg menadžera Evertona. Moyes (50) vodi ''toffeese'' neprekidno već 11 godina, ali mu na kraju ove sezone ističe ugovor i može slobodno otići na novu adresu.

The Sun piše da je United na preporuku Fergusona već kontaktirao Moyesa koji je u srijedu u Londonu održao hitan sastanak sa predsjednikom Evertona Billom Kenwrightom. Kenwright je izjavio da škotski stručnjak nije postigao nikakav dogovor sa Unitedom, te da će eventualna odluka o odlasku sa Goodison Parka biti isključivo njegova. Zasad se, međutim, nije oprostio niti najavio odlazak nijednom svom igraču.

The Sun piše kako bi konačna potvrda da Moyes preuzima United mogla doći vrlo brzo, a angažman novog Škota za menadžera podržale su i klupske legende Gary Neville, Denis Law i Peter Schmeichel.