Nakon seksističkog ispada
0

I drugi komentator napustio Sky Sports

Totalsport
Foto: Press Assoc.
Foto: Press Assoc.
Nakon Andyja Graya (55) i drugi ugledni komentator britanske sportske televizijske kuće Sky Sports Richard Keys (53) napustio je svoje radno mjesto.

Keys je podnio ostavku dan nakon što je njegov kolega Andy Gray otpušten. Obojica su napustili svoja radna mjesta nakon seksističkih komentara o nogometnoj linijskoj sutkinji Sian Massey, koja je obnašala dužnost tokom subotnjeg premierligaškog dvoboja između Wolverhamptona i Liverpoola. Keys i Gray su misleći da im je mikrofon isključen komentirali Masseyino suđenje konstatiravši da žena ne može razumjeti pravilo ofsajda.

"Duboko mi je žao zbog mojih komentara i uvreda koje sam njima izazvao. Bilo je to pogrešno i nije se smjelo dogoditi. Dugo sam razmišljao i donio odluku da je vrijeme da idem dalje. Nastaviti raditi bez Andyja bilo bi gotovo nemoguće. Bio sam i ostat ću ponosan zbog našeg rada na nogometu pri Sky Sportsu i zahvalan sam mnogima koji su sa mnom radili. Želim Sky Sportsu puno uspjeha i u budućnosti", poručio je putem saopćenja Keys, koji napušta Sky Sports nakon dvadeset godina rada.

Keys kao prezenter i Gray kao stručni sukomentator bili su osovina nogometnih prijenosa Sky Sportsa od 1992. godine kada je ta kuća dobila pravo na prenošenje i praćenje tada formirane Premierlige.