Mail on Sunday
0

I Chelsea u borbi za Edina Džeku

Totalsport
Engleski Mail on Sunday tvrdi kako je Chelsea vrlo blizu dovođenja Sergija Agüera u poslu vrijednom 40 miliona funti, ali da ako taj transfer ne uspije, rezervna varijanta je bh. reprezentativac Edin Džeko. Chelseaijev menadžer navodno je prije devet dana imao direktne razgovore sa Džekinim predstavnikom.

Argentinski napadač je navodno također vrlo blizu dogovora s londonskim klubom oko ugovora koji bi trebao trajati četiri i po godine, a kao jedina se prepreka spominje njegov sadašnji klub, Atletico Madrid, koji želi izvući čim veću odštetu za svoga nogometaša.

S obzirom na to, Chelsea navodno ima spremnu i rezervnu opciju, a ona se zove - Edin Džeko. Preliminarni razgovori između Chelseajeva menadžera Carla Ancelottija i predstavnika bosansko-hercegovačkog napadača obavljeni su prije devet dana.

No, nogometaš Wolfsburga je meta mnogih klubova, ne samo Chelseaja. Tako Sunday Mirror tvrdi kako je menadžer Arsenala Arsene Wenger na popis želja za januarski prelazni rok stavio Davida Villu iz Valencije i već spomenutog Džeku, a spominje se i Carlton Cole iz West Hama.

Wenger je poslao svoje skaute da pogledaju Džeku u utakmici protiv Manchester Uniteda u posljednjem kolu natjecanja po skupinama u Ligi prvaka. S obzirom da njemački prvak nije uhvatio osminu finala, Džekin se odlazak čini prilično izglednim. Već je od ranije poznato da se za 23-godišnjeg reprezentativca BiH zanima i italijanski Milan.