Nogomet
30

Husref Musemić za Klix.ba: Poželio sam da radim, Sloboda će izboriti opstanak

Piše: D. B.
Husref Musemić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bh. nogometni stručnjak i bivši trener, Đerzeleza, Sarajeva, Čelika i Olimpica, Husref Musemić, trenersku karijeru će nastaviti na klupi tuzlanske Slobode.

"Dogovoreno je da preuzem Slobodu i ekipu vodim do ljeta, a postoji opcija produženja saradnje. Nisam neko ko je avanturista i ko ne vjeruje u sebe i u ljude s kojim sarađujem", izjavio je Musemić za portal Klix.ba.

Osnovni cilj Slobode je osigurati opstanak u Premijer ligi, a kasnije i napredovati.

"Sloboda će bez sumnje ove godine izboriti opstanak u Premijer ligi BiH. Pratio sam ekipu i znam da s obzirom na odlaske treba nekoliko igrača. Pripreme počinju u nedjelju i vidjet ćemo šta se može uraditi. Prvi cilj je svakako opstanak, a nakon toga slijedi plan za napredak kluba", rekao je novi trener Slobode.

Njegovo zdravstveno stanje mu dozvoljava povratak u svijet nogometa.

"Zdravstveno sam dobro, osvježio sam se, poželio da radim. Mogu reći da sam pun elana", kazao je Musemić.

Poznato je da su Sloboda i Sarajevo, klub u kojem je Musemić ostavio dubok trag kao igrač i trener, veliki rivali. Ipak, povezanost sa sarajevskim premijerligašem mu neće biti prepreka u obavljanu posla.

"Kad odem u neku od ekipa, radim najbolje što mogu. Bez obzira da li je to Sarajevo, Olimpic ili neki drugi klub, ja dajem maksimum. Nisam improvizator, ne volim to, kad nešto radim, tome se maksimalno posvetim", jasan je bio Musemić.