Prognoza za Sarajevo-x.com
0

Husref Musemić: Dalje idu Chelsea i Porto

Piše: N. Jamaković
Husref Musemić
Husref Musemić
Selektor Olimpijsko-mediteranske nogometne reprezentacije BiH Husref Musemić za Sarajevo-x.com je prognozirao dva najbitnija susreta Lige prvaka koja su na rasporedu večeras, Chelsea - Valencia i Porto - Zenit.

Večeras su, dakle, na rasporedu susreti u grupama E, F, G i H, a u grupama E i G u direktnim duelima o prolazu dalje odlučivat će Chelsea i Valencia, odnosno Porto i Zenit.

"Malo ko je vjerovatno mogao očekivati da će Chelsea doći u ovakvu situaciju i da će u posljednjem kolu imati biti ili ne biti za prolaz dalje. Valencia uvijek ima dobru ekipu i vjerovatno vide svoju šansu u ovom susretu, međutim, smatram da je Chelsea kvalitetniji, a imaju i prednost domaćeg terena. Osim toga, njima igra i neriješen rezultat 0:0, tako da njima dajem prednost", kaže Musemić.

Komentarišući susret u grupi G, Porto - Zenit, Musemić je najprije kazao da je Apoel sasvim zasluženo osigurao prolaz dalje i prije posljednjeg kola. "O nekom iznenađenju se može govoriti nakon jedne ili dvije utakmice. Međutim, Apoel je pokazao dobre igre u kontinuitetu, dokazali su da imaju ozbiljan tim i sasvim zasluženo idu dalje", smatra naš sagovornik. Što se tiče Porta i Zenita, Musemić ističe da je prednost na strani Portugalaca koji su tehnički potkovaniji, a i imaju znatno veće iskustvo u ovakvim utakmicama.

Kada je riječ o grupi H, Milan i Barcelona ranije su osigurali prolaz, a u grupi F je jedini siguran Arsenal, dok su u igri, makar teoretski, Marseille, Olympiacos i Borussia Dortmund. Olympiacos bi dobrim rezultatom na svom terenu protiv Arsenala mogao dalje, Borussiji je potrebna pobjeda od čak četiri gola razlike nad Marseilleom, mada ni tada nisu potpuno sigurni, dok bi Marseille pobjedom osigurao plasman u naredni krug.