Uoči susreta Sarajeva i Rudara
2

FOTO / Husejinović vjerovatno od prve minute, pobjeda imperativ

Piše: Dalibor Bošnjak
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Na konferenciji za medije održanoj u prostorijama FK Sarajevo uoči susreta sa Rudarom iz Prijedora, šef stručnog štaba Bordo tima Dragan Jović je rekao da je pobjeda njegove ekipe imperativ te da više nema vremena za popravljanje grešaka.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Dragan Jović je novinarima rekao da izuzetno respektuje ekipu Rudara koja je sa posljednja dva gostovanja kući donijela šest bodova te da očekuje tešku utakmicu.

"Rudar je kvalitetna ekipa, a to su pokazali u posljednje dvije gostujuće utakmice u kojim su osvojili šest bodova. Očekuje nas težak zadatak, posebno nakon poraza od Širokog Brijega. Imamo imperativ pobjede, a sve je manje kola do kraja za popravni. Uz ispravan pristup i maksimalno zalaganje ekipe ja očekujem osvajanje tri boda", izjavio je Jović.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Šef stručnog štaba FK Sarajevo je rekao da u utakmici protiv Rudara neće moći računati na Denisa Čomora, koji je suspendovan zbog žutih kartona, te povrijeđenih Emira Obuće i Vučine Šćepanovića. U ekipu se vraća Dilaver Zrnanović čije se odsustvo itekako osjetilo u utakmici protiv Širokog Brijega. Jović je rekao i da bi Said Husejinović mogao zaigrati od prve minute.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Novinarima se obratio i igrač FK Sarajevo Ivan Tatomirović, koji je pozvao na oprez ali i najavio pobjedu svoje ekipe.

"Nikako ih ne smijemo potcijeniti. Moramo ući maksimalno spremni u ovu, ali i u svaku utakmicu do kraja prvenstva. Imamo nekoliko izostanaka u ekipi, ali su tu kvalitetni igrači na klupi, koji mogu odigrati kako treba. Očekujem da pobijedimo, ne bi trebalo biti problema", kazao je Tatomirović.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Neizbježna tema je bilo i slabo zalaganje igrača na Pecari.

"Igrali smo bolje nego što to rezultat govori. U sredini terena imamo kreativce koji osmišljavaju igru i na to se fokusiraju više nego na destrukciju protivničke igre. Tako smo se pripremali tokom zime pa se zbog toga ponekad čini da igrači nisu borbeni. Međutim, siguran sam da želje ne nedostaje", objasnio je Jović.

Trener FK Sarajevo je rekao i da ima dilema u vezi sa napadačima, koje se tiču Matije Matka, Sulejmana Krpića i Nermina Haskića, ali nije otkrio koji će od njih zaigrati protiv Rudara u utakmici koja se igra u subotu na stadionu Asim Ferhatović Hase od 19:30 sati.

Gosti FK Sarajevo na subotnjoj utakmici će biti učenici OŠ Isak Samokovlija.