Nogomet
140

Husejinović: U Sarajevu sam bježao od vage, a sad sam potpuno spreman

Piše: Edin Isanović
Said Husejinović
Said Husejinović
Said Husejinović je posljednjom partijom u dresu Dinama dokazao kako će biti istinsko pojačanje tim sa Maksimira.

Osim pogotka Interu iz Zaprešića sjajno je razigravao svoje saigrače. Nakon pomenutog meča pohvalio ga je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Husejinović zna napraviti višak na sredini terena, pogoditi iz daljine, ali i sjajno asistirati. Posebno ga odlikuje brzina. Veznjak Dinama kaže kako je stigao u organizovan klub.

“Sve je u najboljem redu. Polako se adaptiram. Osjećam se kao nikada do sada i siguran sam da će biti još golova”, rekao je za Klix.ba bivši igraš Werdera.

Prati nastupe Sarajeva

Prokomentarisao je i izjave nekadašnjeg napadača Reala iz Madrida.

“Pohvale od Šukera gode, ali i obavezuju da radim još više kako bih to sve opravdao. Takvo nešto treba doživjeti od istinske legende kao što je Davor”.

Igrač koji je sa dosta uspjeha nosio dres FK Sarajevo napominje kako je HNL u organizacijskom smislu daleko ispred BHT Premijer lige.

“Još dok sam igrao u Slobodi prevazišao sam bh. ligu. I kada sam se vratio u Bordo tim sa viškom kilograma i potpuno nespreman bio sam jedan od najboljih. To sve pokazuje. Trenutno sam u HNL-u, došao sam na kilažu i formu koju sam imao u najboljim danima. Čekam malo veće izazove poput Lige prvaka. Želio bih samo da me posluži zdravlje i da se uz naporan rad dokažem u pravom svjetlu".

Husejinović napominje kako prati BHT Premijer ligu kada god mu se ukaže prilika.

“Gledam utakmice Sarajeva jer je to klub koji mi je ostao u srcu i ovom prilikom bih pozdravio najvatrenije pristalice Bordo tima i one koji poštuju sve što sam uradio za tim sa Koševa", ističe Said.

Želi se dokazati selektoru Sušiću

On kaže kako je svakom nogometašu velika čast igrati za državni tim.

“Bio sam već pozvan u reprezentaciju za vrijeme Ćirinog mandata. Naravno da bih volio da ponovo budem unutra. Moje je da radim i da uvjerim selektora Sušića da sam zaslužio poziv. Nadam se da ću uspjeti jer svaki trener voli da ima pravog i odgovornog igrača. Oni kao i nogometaši prave karijere. Zar ne?”.

Nekadašnji igrač Slobode posebno potcrtava da je trenutno u izvanrednoj formi, a otkrio nam je i koliko kilograma je smršavio.

“Kada sam došao u Sarajevo imao sam 92 kilograma i tada sam izbjegavao vagu (smijeh). Nije baš bilo ugodno, ali sam polako skidao kilažu. Trenutno imam 78 kilograma, kao nekada u Werderu. Osjećam da bih mogao dvije utakmice zaredom odigrati”, tvrdi Husejinović i dodaje kako se navikao na život u Zagrebu.

“To je metropola u svakom smislu te riječi. Ne izlazim previše, obaveze su velike. Trebam puno raditi kako bih došao do postavljenih ciljeva”, zaključio je Said.