Nogomet
5

Husejinović: CSKA nije imao namjeru platiti odšetu FK Sarajevo

Piše: A. D.
Said Husejinović
Said Husejinović
UEFA je na četiri mjeseca suspendovala Saida Husejinovića nakon što ga je bugarski CSKA Sofija prijavio krovnoj fudbalskoj organizaciji.

Husejinović je u Dinamo stigao u januaru 2013. iz Sarajeva, a bugarski CSKA je pokrenuo tužbu sa tvrdnjom kako je Said, tada kao igrač Sarajeva, prethodno sve dogovorio sa njima prije nego se pojavila ponuda Dinama.

“Nije sve baš onako kako Bugari pričaju. Krajem decembra me kontaktirao CSKA i dogovorili smo da ću otići u Bugarsku. Ja sam insistirao da se Sarajevu plati odšteta. Potpisao sam predugovor, a klub je imao vremena do određenog datuma uplatiti odštetu. To se nije dogodilo, CSKA nije imao namjeru platiti odštetu Sarajevu i ja nisam mogao nikuda otići jer sam imao ugovor. Javio se Dinamo, klubovi su se brzo dogovorili, Dinamo i ja još brže, i otišao sam u Zagreb. Nije mi palo na pamet da će biti problema s Bugarima”, izjavio je Husejinović za klupsku stranicu Dinama.

“Šokiran sam, posebno ovako dvije godine nakon svega, i to kada sam napokon blizu povratka nakon teške povrede. Imam osjećaj kao da se baš sve okrenulo protiv mene. Imao dvije teške povrede, a sada još i ovo. Ako ću tražiti sreću u nesreći onda je to što se ova suspenzija dogodila dok sam još u procesu oporavka. Još nekoliko mjeseci ću samo trenirati, sad sam barem naviknut na to, a onda vjerujem da ću od ljeta krenuti u prave pripreme i napokon se posvetiti samo fudbalu i utakmicama”, dodao je bh. internacionalac.