Nogomet
0

Hurtić: Želimo igrati dobro i ostvariti dobar rezultat

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U sklopu 23. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine FK Sarajevo gostovat će Borcu u Banjoj Luci, a uoči utakmice medijima se obratio trener Sarajeva Almir Hurtić zajedno sa štoperom Markom Mihojevićem.

Hurtić je na početku prenio informacije o zdravstvenom stanju u ekipi.

“Situacija što se tiče povreda je dosta dobra, imamo samo problem s Almirom Bekićem, svi ostali su zdravi i spremni. Almir Bekić definitivno neće biti spreman. Kallasi će biti u kombinaciji za Borac, jer se vraća večeras sa reprezentativnog okupljanja. Vjerovatno će biti nekih promjena jer imamo nekoliko opcija za sastav. U stanju smo promijeniti formaciju u toku utakmice, a nismo još odlučili da li ćemo početi s jednim ili s dva napadača. Svaka utakmica ima veliki značaj za Sarajevo, jer je ovo veliki klub. Ova utakmica je bitna koliko i ona sa Slavijom, ali koliko i one koje slijede. Respektujemo sve ekipe, ali se ne pribojavamo Borca. Želimo igrati dobro i ostvariti dobar rezultat. ”, kazao je Hurtić.

Prisutnima se obratio i Marko Mihojević, 19-godišnji štoper Sarajeva.

“Dobro smo radili na mini ciklusu u okviru reprezentativne pauze. Analizirali smo ekipu Borca i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat u Banja Luci. Sarajevo je veliki klub i uvijek ide na pobjedu, ali vidjet ćemo šta će biti. Kao što je već šef rekao, mislim da je njihov ofanzivni dio veoma dobar te ćemo ih probati zaustaviti.”, rekao je Mihojević.

Sarajevo gostuje Borcu u Banjoj Luci u subotu, 2. aprila, a utakmica počinje u 18.30 sati.