Nogomet
13

Hurtić: Srećom smo uspjeli preokrenuti rezultat; Rahimić: Zasluženo ostajemo u ligi

Piše: D. B.
Almir Hurtić i Ibro Rahimić (Foto: Klix.ba)
Almir Hurtić i Ibro Rahimić (Foto: Klix.ba)
Sarajevo je danas u 28. kolu Premijer lige BiH pobijedilo Mladost rezultatom 2:1. Bordo ekipa je veoma blizu plasmana u Evropu, dok je tim iz Doboja kod Kaknja osigurao opstanak. Današnju utakmicu su komentarisali treneri obje ekipe.

Hurtić je upozoravao na opasnost koja prijeti od Mladosti i veoma je zadovoljan pobjedom.

"Mladost je osigurala opstanak u ligi i došla je na Koševo rasterećena sa željom da se dokaže. Upozoravao sam na to i upravo se to i dogodilo. Primili smo gol i nervoza se uvukla među igrače, lopta nije slušala, a nismo iskoristili ni nekoliko izglednih šansi. U takvoj situaciji, kako vrijeme odmiče, postajete sve nervozniji, ali smo mi srećom uspjeli preokrenuti rezultat", izjavio je Hurtić.

Sarajevo će u narednom kolu biti gost Slobodi.

"Još jedno u nizu teških gostovanja. Imamo šansu da osiguramo Evropu. Igramo za tri dana, tako da nemamo puno vremena da se oporavimo. Ipak, napravit ćemo analizu i izaći na Tušanj s namjerom da napravimo dobar rezultat", rekao je trener FK Sarajevo.

Iako je njegova ekipa poražena, trener Mladosti Ibro Rahimić nije nezadovoljan.

"Čestitam Sarajevu na pobjedi. Došli smo rasterećeni i dali priliku igračima koji nisu mnogo igrali ove sezone. Ipak, prezadovoljan sam, pokazali su kvalitet. Ova utakmica je pokazala da je Mladost zasluženo ostala u ligi. Narednu utakmicu igramo protiv Zrinjskog, dodatna nam je motivacija igrati protiv dobre ekipe. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju i na najbolji način se oprostiti od naših navijača. Nadamo se pobjedi protiv Zrinjskog", kazao je Rahimić.