Nogomet
7

Hurtić: S dolascima igrača smo završili, moguće je da odu Benko i Duljević

Piše: D. B.
U prostorijama FK Sarajevo danas je održana konferencija za medije uoči odlaska ekipe na pripreme u Sloveniju. Na pitanja novinara odgovarali su šef stručnog štaba Almir Hurtić, šef skauting službe Faruk Ihtijarević i nogometaš Saša Balić.

Hurtić je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema, a sada slijedi put u Sloveniju na uigravanje.

"Prvim dijelom priprema smo zadovoljni, odnosom prema radu i disciplinom. Povreda nema, a trojica igrača se žale na manje probleme. Oni će već sutra biti u punom trenažnom procesu. Sutra polazimo u Sloveniju, gdje ostajemo do 16. jula. Odigrat ćemo pet utakmica, a vodimo 28 igrača, među kojima su i mladi. Upravo će mladi imati priliku da pokažu da li zaslužuju priliku u prvom timu", izjavio je Hurtić.

Stručni štab je pojačanja dovodio planski, kako bi ojačao ekipu na određenim pozicijama.

"Potrudili smo se da dovedemo igrače koji će praviti prevagu. Ova ekipa mi daje više prostora, raznovrsnija je i kvalitetnija pojedinačno. Tražili smo ciljana pojačanja i mislim da smo studiozno odradili posao, doveli igrače s kontinuitetom. Trebaju se dokazati, očekujemo puno od njih. Da li su pojačanja i da li će odgovoriti kako smo zamislili, vrijeme će pokazati. Dosad sve pokazuje da će opravdati povjerenje. Pojačanja nisu tim za sebe, dio su ostatka ekipe. Bitno je da igrači djeluju kao cjelina", rekao je trener FK Sarajevo.

Almir Hurtić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Almir Hurtić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Napadač FK Sarajevo Leon Benko želi napustiti klub ovog ljeta, a tim sa Koševa čeka pravu ponudu.

"Leon je jedan od naših najboljih igrača. Želim da on ostane, ali je igrač izrazio želju da ide u inozemstvo. Njegova želja je da sa 32 godine napravi još jedan transfer i završi karijeru. Ako dođe dobra ponuda, nećemo mu praviti probleme", kazao je Hurtić.

Duljević bi se također okušao u inozemstvu.

"Haris je također jedan od najboljih, također želim da ostane. Dio je kluba i računam na njega, kao i na Benku. Međutim, mislim da on želi transfer pa ako dođe prava ponuda, razmislit ćemo", istakao je šef stručnog štaba FK Sarajevo.

Bordo ekipa je dosadašnje prijateljske utakmice odigrala poprilično tiho, bez najava.

"Bazirali smo se na fizičkoj spremni, pa protivnici nisu bili na nekom visokom nivou. Željeli smo utakmice odraditi u miru, jer smo svjesni nedostataka", otkrio je Hurtić.

Faruk Ihtijarević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Faruk Ihtijarević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Potom se novinarima obratio Ihtijarević, koji je rekao da neće biti dolazaka novih igrača, ali da su mogući odlasci.

"Prelazni rok je, što se tiče dolazaka, završen, a postoji mogućnost odlazaka jer prelazni rok traje još dva mjeseca. Ako dođe neka dobra ponuda, moguće je da dođe do realizacije nekih transfera", riječi su šefa skauting službe FK Sarajevo.

Saša Balić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Saša Balić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Na kraju je nogometaš Saša Balić kratko komentarisao pripreme.

"Pripreme teku izuzetno dobro, radimo kvalitetno i već smo na zadovoljavajućem nivou. Mnogo mladih igrača radi s nama, drago nam je, daju nam elana i ne dozvoljavaju da se opustimo. U Sloveniju idemo na uigravanje", izjavio je Balić.