Nogomet
3

Hurtić: Nemamo pravo na kiks protiv Veleža

Piše: Am. Dž.
Almir Hurtić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U okviru 27. kola BHT Premijer lige FK Sarajevo će gostovati Veležu u subotu od 17 sati. Trener Bordo tima Almir Hurtić danas je na press-konferenciji u prostorijama kluba izjavio da se ekipa vratila na kolosijek nakon poraza od Željezničara u gradskom derbiju.

"Lagao bih kada bih rekao da poraz nije uticao na nas i ostavio traga. Tugovali smo kratko i nemamo više vremena da tugujemo. Moramo se okrenuti naprijed", rekao je Hurtić.

Trener Sarajeva je kazao očekuje pozitivne rezultate ekipe u narednom periodu.

"Za naredne utakmice razmišljamo u tom smjeru. Igramo protiv Veleža koji je već ispao iz lige, ali bit ćemo oprezni. Ne želimo nikog da podcijenimo, Velež ima mladu ekipu, a teren će sigurno biti loš s obzirom na vremenske uslove. Ali mi želimo da pobjeđujemo i nemamo pravo na kiks", rekao je Hurtić.

Dodao je da se svaki igrač treba dokazivati kroz trenažni proces te da zbog toga neki igrači nisu bili na širem spisku u proteklom periodu.

"Cesar i Simeunović nisu pokazali kroz treninge ono što se očekuje", rekao je Hurtić.

Igrač FK Sarajevo Advan Kadušić je danas kazao kako očekuje pobjedu protiv Veleža.

"Bilo nam je teško poslije derbija, nismo zaslužili da izgubimo. Mislim da smo favoriti protiv Veleža. Dobra su ekipa i jaki su kući. Ali nas samo pobjeda drži u borbi za Evropu", rekao je Kadušić

Utakmicu protiv Veleža propustit će Benko, Bekić i Rustemović zbog suspenzije, dok su ostali igrači spremni i konkurišu za sastav.