Zbog fizičkog napada na golmana
0

VIDEO / Huliganu prijeti doživotna zabrana ulaska na stadione

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Zbog fizičkog napada 19-godišnjeg navijača Ajaxa imena Wesley van W. na golmana AZ Alkmaara Estebana Alvarada u utakmici osmine finala Kupa Holandije iz slavnog amsterdamskog nogometnog kluba odlučili su drastično kazniti mladog izgrednika.

Nizozemski dnevnik De Volkskrant izvještava kako je huliganu izrečena 30-godišnja zabrana ulaska na Amsterdam Arenu. Također, narednih 14 dana ostati će u pritvoru.

Podsjetimo, pri 1-0 vodstvu Ajaxa protiv AZ Alkmaara 21. decembra s tribina se na teren probio 19-godišnji pijani huligan i u punom sprintu krenuo na kostarikanskog golmana. Prisebni i fizički snažniji golman spremno ga je dočekao, srušio ga preciznim volej-udarcem, te još dva puta udario punom nogom u tijelo dok je ležao na tlu. Alvaradu je potom pokazan izravni karton koji je kasnije Holandski nogometni savez (KNVB) poništio, dok je utakmica prekinuta.

Ajaxov navijač koji je napao golmana kažnjavan je i ranije, a sada je dužan snositi i troškove nastale prekidom utakmice. Također, prijeti mu i doživotna zabrana posjeta na nogometne stadione u Holandiji.

KNVB bi do 28. ovog mjeseca trebao odlučiti hoće li se igrati nova utakmica ili će dvoboj biti razriješen za zelenim stolom.