Birmingham - Aston Villa
0

FOTO+VIDEO / Huligani ušli na teren i gađali bakljama jedni druge

Sarajevo-x.com
Iako se gotovo svakodnevno na domaćim TV-stanicima mogu čuti ini sportski komentatori, političari, sociolozi i psiholozi koji tvrde da je Engleska riješila pitanje nereda na tamošnjim stadionima, sinoć su nam navijači Birminghama pokazali da huliganizama na Ostrvu nije mrtav.

U četvrtfinalnoj utakmici Carling Cupa, u gradskom derbiju između Birminghama i Aston Ville, sinoć su izbili veliki neredi nakon posljednjeg sudijskoj zvižduka.

Engleski mediji su izrazili veliku zabrinutost incidentima, jer bi FIFA danas trebala donijeti odluku o domaćinu Svjetskog prvenstva 2018. godine, a Engleska važi za velikog favorita.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, navijači domaćeg sastava svoje su slavlje prenijeli na teren, gdje su se sukobili sa policijom u nastojanju da dođu do suparničke grupe. Protivničke navijače gađali su bakljama, koji su im uzvraćali jednakom mjerom.

U neredima je povrijeđeno 14 osoba, a policajci su uhapsili pet osoba. Policija je danas saopštila da je pokrenuta istraga vezana za nerede.

Specijalna policija je na terenu napravila kordon koji je potisnuo navijače na tribine, odakle su stolicama gađali policajce i redare. Pub i automobili izvan stadiona također su stradali u neredima, koji su nastavljeni na ulicama.

Birmingham je slavio sa 2:1, golovima Nikole Žigića i Sebastiana Larssona, dok je Agbonlahor postigao jedini gol za goste.