Dušan Bajević
0

"Huligani koriste svaku priliku da me uvrijede, a sada su me i fizički napali"

Sarajevo-x.com
Dušan Bajević (Foto: AFP)
Dušan Bajević (Foto: AFP)
Nakon što su u ponedjeljak navijači atenskog nogometnog kluba AEK probili zaštitnu ogradu na stadionu i na samom kraju prijateljske utakmice protiv drugoligaša Kallithee napali trenera AEK-a Dušana Bajevića, "princ sa Neretve" je poručio da to nije ništa neobično u Grčkoj, ali da je loša slika poslana u svijet.

"Policijski istražitelji rade svoj posao i vidjet ćemo šta će biti", kazao je Bajević. "Mogu vam reći da je cijela Grčka razočarana onim što se desilo."

Podsjetimo, grupa od oko 20 navijača opkolila je Bajevića te su ga gurnuli na zemlju prije nego što je uspjela reagovati policija.

U klubu su odmah stali iza trenera, rekavši da ostaje na svojoj poziciji i da se od pravih navijača očekuje da mu pruže podršku.

"Ovo što se desilo potpuno je neprihvatljivo", rekao je predsjednik AEK-a Stavros Adamidis.

Kao igrač Bajević je sa AEK-om osvojio dva naslova prvaka i jedan kup, a kao trener osam trofeja. Ipak, očigledno je da huliganima to ne znači puno.

"Ovo je bilo djelo grupe huligana koji su nezadovoljni još od 1996. kad sam napustio AEK i otišao u Olympiakos. Iako klubu dobro ide, oni koriste svaku priliku da me uvrijede i udalje. Ovoga puta je to bio fizički napad", kazao je Bajević, a prenosi AFP.

Situaciju, za koju trener kaže da je ispala gora nego što je zapravo bila, najbolje je opisao grčki sportski novinar Giannis Xenakis, koji kaže: "Dok bude Bajevića, bit će i onih što su protiv njega."