Haos u Rumuniji
0

Huligan nokautirao igrača, pa ga pretukli

Totalsport
Strašne su scene viđene u nedjelju u rumunskom Ploiestiju gdje je domaći Petrolul dočekao Steauu u 12. kolu nacionalnog nogometnog prvenstva.

U trenucima kad se Steaua pripremala izvesti jedanaesterac u prvom poluvremenu jedan je domaći huligan utrčao u teren i šakom u lice pogodio gostujućeg nogometaša Georgea Galamaza.

Istog je trena nekolicina Steauinih igrača okružila izgrednika i krenula ga tući, sve dok ih nisu razdvojili. Sudija je potom pokazao crvene kartone Novaku Martinoviću i golmanu Razvanu Stanci koji su bili najratoborniji u obračunu s huliganom.

Ni tu, međutim, nije bio kraj haosu. U igru je morao rezervni golman gostiju Ciprian Tatarusanu, ali u trenucima kad se spremao ući, pogođen je petardom. Sudiji nakon toga više nije preostalo ništa drugo nego da prekine utakmicu koja bi trebala biti registrirana rezultatom 3-0 za Steauu.

Nesretni Galamaz, kojeg je huligan nokautirao, završio je, pak, u bolnici sa slomljenom jagodičnom kosti i oštećenjem sluha i uskoro će biti podvrgnut operativnom zahvatu.