Nogomet
0

Hukić: Utakmica sa Sarajevom donosi posebnu draž

Piše: E. M.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Nogometaši Čelika će u okviru 7. kola BHTelecom Premijer nogometne lige na Bilinom Polju ugostiti ekipu Sarajeva koja dugi niz godina nije pobijedila Zeničane u okviru prvenstva na Bilinom Polju.

Šef stručnog štaba NK Čelik, Nizah Hukić, je izjavio kako je utakmica sa Sarajevom uvijek posebne draži, te da su spremni za sutrašnju utakmicu protiv Sarajeva.

"Svaka utakmica sa ekipom Sarajeva donosi neku posebnu draž. Što se tiče naše ekipe, sigurno je da smo iskoristili prvenstvenu pauzu da se spremimo i dočekamo nastavak prvenstva. Ekipa Sarajeva je nama dobro poznata, možda nam dolaze u najgore vrijeme poslije ispadanja iz Evrope i odmora koji im je dobro došao da se vrate na prvenstvo što im je još preostalo. Treba napomenuti da smo mi jedna od ekipa koja je u ovoj godini nanijela poraz ekipi Sarajeva i nadam se da smo spremni sutra navečer to ponoviti bez obzira što je kvalitet na njihovoj strani. Nadam se da će Robijaši prevazići probleme koji su se našli na putu između njih i kluba i da će sutra dati podršku", izjavio je Hukić.

Zeničani su ponovo pojačani sa Alenom Dedićem koji je mišljenja da pobjeda uz puni angažman nogometaša Čelika ne može doći u pitanje.

"Šef je dosta toga rekao, Sarajevo je kvalitetna ekipa mada nama to mnogo ne predstavlja, jer ako damo maksimum, pobjeda ne može doći u pitanje", rekao je Dedić.

Ekipa Sarajeva više od deset godina sa Bilinog Polja nije odnijela bodove u okviru takmičenja u Premijer ligi BiH, a Hukić je mišljenja da će se tradicija sutra nastaviti.

"Prošle sezone su nas u finalu Kupa pobijedili na Bilinom Polju, a što se tiče prvenstva dugo nisu slavili i nadam se da neće ni sutra. Mi ćemo igrati svoju igru, ali vjerujem da se ni oni neće prilagođavati nama, da će to biti otvorena utakmica i da smo mi zaslužili malo sreće koja će nam sutra biti potrebna", zaključio je Hukić.

Hukić ni sutra neće moći računati na prvog golmana Čelika Adija Adilovića, te Anela Dedića koji ima povredu zadnje lože. Utakmica Čelika i Sarajeva na rasporedu je za sutra sa početkom od 19 sati na Bilinom Polju.