Nogomet
5

Hukić: Sarajevo je favorit, ali mi ćemo dati maksimum

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Nizah Hukić (Foto: Klix.ba)
Nogometaši Čelika će u okviru prve utakmice finala Kupa Bosne i Hercegovine na stadionu Bilino Polje u Zenici ugostiti drugog finalistu, ekipu Sarajeva.

Šef stručnog štaba NK Čelik Nizah Hukić na današnjoj konferenciji za novinare je kazao kako očekuje jednu kvalitetnu utakmicu, iako je Sarajevo favorit.

"Od prolaska ekipe od Veleža, okrenuli smo se prema ovom takmičenju. Prva utakmica kako smo i priželjkivali igrat će se na našem stadionu i nadam se ambijentu koji dugo nije bio prisutan u Zenici, pred punim tribinama, i siguran sam da će moji igrači dati maksimum i da ćemo stići do kraja. Sigurno je da su favoriti s obzirom na dešavanja u Sarajevu i njihovo ulaganje. Mora se reći da Sarajevo ima najkvalitetniju ekipu u Bosni i Hercegovini što pokazuju i njihovi rezultati. Poslije poraza na Bilinom Polju nisu doživjeli poraz i sigurno je da su u boljoj formi jer dovoljno vremena je prošlo da se uigraju i upoznaju", izjavio je Hukić.

Pravo nastupa u prvoj utakmici finala Kupa BiH nisu ostvarili Salčinović i Bašić, a Hukić smatra da će bez obzira na njihov izostanak ekipa Čelika napraviti povoljan rezultat.

"U ovom trenutku nama jedan igrač puno znači, a sticajem okolnosti Salčinović i Bašić neće nastupiti u prvoj utakmici. Bez obzira na njihov izostanak, koji će nam mnogo značiti, mislim da će to drugi igrači nadomjestiti i nadam se povoljnom rezultatu, a to je svakako da ne primimo gol i mislim da nas to ostavlja u igri za osvajanje Kupa", dodao je Hukić, koji je potom prokomentarisao i svoj boravak na kormilu kluba:

"Sigurno je da s početka sezone i poslije dešavanja u toku prvenstva, da smo izvukli maksimum iz sezone i mislim da bi Kup bio kruna. Što se tiče mog nastupa, ja sam izuzetno zadovoljan. Imali smo poteškoća sa igračima i danas ih imamo, ali mislim da su oni pokazali da se u na njih u budućnosti može računati."

Prvotimac Čelika Nikola Simić u svojoj karijeri igrao je dva kup takmičenja, međutim, niti jedno nije osvojio. Na današnjoj konferenciji izrazio je nadu da će ovo biti treća sreća za ostvarenjem cilja.

"Ja nemam šta dodati na ono što je šef rekao. Mogu samo obećati da ćemo dati sve od sebe i pozivam igrače da nas podrže do nove pobjede. Igramo protiv ekipe koja je najkvalitetnija u ligi, imaju širok igrački kadar, ali dobili smo ih već jednom i ne vidim razlog da se to ne ponovi. Mi ćemo sutra imati spoj mladosti i iskustva, ne treba ići grlom u jagode, sutra je tek prvo poluvrijeme i treba biti oprezan", kazao je Simić.

Zvanična prodaja ulaznica za prvu utakmicu finala Kupa BiH počinje na dan utakmice, 7. maja, sa početkom od 13 sati na pet lokacija oko stadiona Bilino Polje.