Nogomet
0

Hukić navijačima: Budite strpljivi sa novim Čelikom

Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Nogometaši Čelika će u okviru 1. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju u Zenici ugostiti ekipu Viteza, koja je proteklu sezonu svoje domaće utakmice igrala u Zenici.

Šef stručnog štaba NK Čelik, Nizah Hukić, na konferenciji za novinare je kazao kako je svaki početak bitan, kao i utakmica sa Vitezom. U Čelikovom taboru sve nade su usmjerili na prva tri boda.

"Ovo je veoma bitna utakmica i svaki početak je bitan. Nadamo se da ćemo uspješno startovati i da smo pripremljeni za otvorenje nove sezone. Što se tiče same ekipe, doći će do promjena u odnosu na generalku protiv Olimpica, i nećemo moći računati na sve igrače. Bez obzira na činjenicu ko će igrati na terenu, mislim da nemamo prava na kiks te da će igrači dati svoj maksimum za pobjedu protiv Viteza", izjavio je Hukić, te je potom pozvao navijače Čelika da budu strpljivi prema novom timu Čelika:

"Nismo imali sjajne početke sezona proteklih godina, ali nadam se da će ova sezona biti drukčija te da ćemo pobijediti za naše navijače koji sada trebaju imati strpljenja jer je ekipa pretrpjela dosta promjena. Nas čeka jedna veoma teška utakmica i lavovska borba svih 90 minuta, ako tako ne uđemo u utakmicu mislim da ćemo ući u probleme".

Ovosezonsko pojačanje Čelika je i Anel Dedić koji je proteklu sezonu igrao u dresu Viteza. Anel je svoje prve poteze sa loptom napravio u Čeliku, a nakon tri godine, ponovo nosi crno-crveni dres. Njegove ambicije u utakmici protiv Viteza su pobjeda, a zadovoljan je i sa stanjem u ekipi. Anel Dedić

"Meni je ekipa Viteza dobro poznata i tri godine smo proveli skupa. Međutim, to će meni samo biti motiv više da se pokažem pred našom, zeničkom, publikom. Dat ću sve od sebe kao i svi momci samo da dođemo do prve pobjede i dobrog rezultata koji nam je jako potreban. Mislim da smo generalku na Bilinom Polju poprilično dobro odigrali i znatan je pomak u našoj igri i realizaciji. Sa maksimalnim angažmanom dobar rezultat neće izostati", poručio je Dedić.

Utakmica Čelika i Viteza na rasporedu je sutra sa početkom od 17:30 sati na stadionu Bilino Polje.