Nogomet
29

Hukić: Još se nismo predali, Uščuplić: Odigrali smo zrelo i kvalitetno

Klix.ba
Nogometaši Čelika večeras su na stadionu Bilino Polje u okviru prve utakmice finala Kupa Bosne i Hercegovine poraženi od ekipe Sarajeva rezultatom 2:0.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

Šef struke FK Sarajevo, Dženan Uščuplić , zadovoljan je nastupom svojih igrača, ali i atmosferom u Zenici.

"Sigurno je da je ovo povoljan rezultat pred utakmicu na Koševu. Želim da se zahvalim i gradu Zenici i Čeliku na fer i korektnoj utakmici. Mislim da smo odigrali zrelo. Ako uzmem činjenicu da smo igrali derbi prije tri dana, smatram da je ekipa odgovorila zadatku koji se pred njih stavio", kazao je Uščuplić.

Trener NK Čelik Nizah Hukić je istakao da je ekipa Čelika propustila dosta prilika te da je bilo za očekivati da će gosti to kazniti.

Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

"Hvala navijačima koji su bez obzira na rezultat sve vrijeme bili uz nas i igrače. Što se tiče utakmice, nismo je otvorili na najbolji način kako smo to željeli. Kada primite gol u 43. minuti sve ostalo pada. U drugo poluvrijeme smo ušli kako smo trebali na početku, ali imali smo prilike koje nismo iskoristili. Sarajevo je previše dobra ekipa da dozvoli da propustiš šanse, a da te ne kazni", izjavio je Hukić, te dodao:

"Ušli smo bojažljivo i sa strahom, jer kad se pogleda čitava utakmica imali smo previše respekta prema ekipi Sarajeva. Propustili smo šanse i jednostavno to je to."

Oba trenera u Sarajevu očekuju kvalitetnu utakmicu i veliki odziv navijača.

"Očekujem kvalitetnu utakmicu s obzirom da su obje ekipe kvalitetne, ali očekujem i puno Koševo s obzirom da na trofej čekamo 7-8 godina i očekujem da navijači pogledaju jednu dobru utakmicu", kazao je Uščuplić, dok je Hukić izjavio da se Zeničani još nisu predali:

"Mi ćemo biti kvalitetniji za Bašića i Salčinovića, tamo ćemo pokušati odigrat kvalitetnu utakmicu i možda da probamo nadoknaditi prilike koje smo propustili ovdje. Još se nismo predali", zaključio je Hukić.