Nogomet
0

Hukić i Miše zadovoljni rezultatom na Bilinom Polju

Klix.ba
Nogometaši Čelika danas su na stadionu Bilino Polje u Zenici sa ekipom Viteza odigrali bez golova.
 Ante Miše (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Ante Miše (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Šef stručnog štaba NK Vitez Ante Miše, zadovoljan je ishodom utakmice, te je čestitao treneru Čelika Nizahu Hukiću na hrabrosti.

"Moram reći da sam zadovoljan i Zenica nam stvarno odgovara. Ovo je prvi put da smo donijeli bod sa gostujućeg terena dok sam ja na klupi Viteza. Ovo su bila dva različita poluvremena, u drugom poluvremenu smo imali dvije stopostotne šanse, dok je u prvom Čelik imao više prilika, ali rezultat je najrealniji. Mi moramo čestitati na hrabrosti Hukiću koji je stavio pet-šest mlađih igrača, koji su dokazali da mogu igrati u Premijer ligi BiH", kazao je Miše.

Nizah Hukić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nizah Hukić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Trener NK Čelik Nizah Hukić se složio sa Antom da je današnji rezultat od 0:0 najrealniji ishod borbe na terenu.

"Sigurno je da smo odmarali neke igrače jer je nama utakmica u srijedu puno važnija, možda i utakmica sezone. Pokušali smo dati šansu igračima koji nisu imali toliku minutažu u prvom djelu prvenstva i pokazali su da su budućnost kluba. Vitez je došao u nezgodno vrijeme, oni su jaki, znaju šta hoće i dobro su vođeni sa klupe. Imali smo svoje prilike, nismo ni kažnjeni zbog njih, tako da mislim da je ovaj rezultat najrealniji ishod današnje utakmice", zaključio je Hukić.