Golman Lyona
0

Hugo Lloris kapiten Francuske u utakmici protiv BiH

Totalsport
Hugo Lloris (Foto: Reuters)
Hugo Lloris (Foto: Reuters)
U ključnoj utakmici kvalifikacija za EURO 2012 između Francuske i Bosne i Hercegovine na centru Stade de Francea novčić, koji će odrediti ko će prvi krenuti s centra, bacat će Emir Spahić i Hugo Lloris.

Tako je danas odlučio selektor Francuske Laurent Blanc koji je na press konferenciji objavio da će golman Lyona biti kapiten u sutrašnjem duelu protiv naše reprezentacije. Biće to četvrti put da Lloris nosi kapitensku traku nakon Engleske, Rumunije i Albanije.

Otkako je na klupu Francuske sjeo Laurent Blanc kapitensku traku su nosila čak sedmorica igrača. Traka je išla s ruke na ruku Mexesa, Maloude, Diarre, Nasrija, Mandande, Abidala dok nije došla do Llorisa.

"On je jedan od igrača koji je izuzetno važan među ovim igračima, kako sada, tako i za budućnost", objasnio je Blanc francuskim medijima razlog zašto je odlučio Llorisa imeovati kapitenom, dok je Lloris rekao da je izuzetno počašćen.

"Ponosan sam zbog ovoga, ali je to sada u drugom planu, najvažnije je da izborimo EURO. Sada imam još veću odgovornost. Ukoliko budem imao šta da kažem suigračima to ću i učiniti, ali i svi ostali imaju pravo da govore. Kolektiv je ipak najvažniji", rekao je Lloris.