Bundesliga
0

HSV bolji u Mönchengladbachu i nakon 24-satnog puta

Totalsport
Foto: Arhiv/AP
Foto: Arhiv/AP
Nogometaši Borussije iz Mönchengladbacha prezimit će na posljednjem mjestu bundesligaške tabele nakon što su u prvom dvoboju 17. kola kao domaćini poraženi od HSV-a 2-1.

Slavili su gosti pred 42.253 gledatelja zahvaljujući pogocima Eljera Elije (drugi bundesligaški u drugoj uzastopnoj utakmici) i Piotra Trochowskog, koji je odlučio pobjednika u 72. minuti pogotkom iz slobodnog udarca.

U međuvremenu je na 1-1 izjednačio Belgijac Igor de Camargo zabivši glavom u 48. minuti, samo dvije minute nakon vodećeg gola 23-godišnjeg Nizozemca, i to poslije sjajnog prodora po lijevoj strani i centaršuta američkog veznjaka domaćih Michaela Bradleyja.

Domaća je ekipa ostvarila peti uzastopni poraz, te je ostala na posljednjem mjestu tabele s deset bodova iz 17 utakmica.

Ekipa Armina Veha iskupila se barem djelomično za prošlosedmični domaći poraz (4-2) od Bayera iz Leverkusena.

Uspjelo je to igračima Armina Veha nakon nevjerovatnog puta autobusom od Hamburga do Düsseldorfa u trajanju od puna 24 sata. Na put su Hamburžani krenuli u četvrtak malo iza podneva nadajući se da će uzletjeti s gradskog aerodroma. Nije im to uspjelo niti iz Hamburga, niti iz Kölna, pa su, nakon prinudnog noćenja u Nottulnu kod Kölna, u Düsseldorf, odakle su neposredno prije utakmice krenuli za obližnji Mönchengladbach, napokon stigli tek u petak poslijepodne.

Bundesliga, 17. kolo:

Borussia M. - HSV 1-2 (De Camargo 48, Elia 46, Trochowski 72)

Tabela:

Borussia Dortmund 43, Bayer Leverkusen 32, Hannover 31, Mainz 30...