Nogomet
0

HŠK Zrinjski: Uz maksimalno zalaganje do trijumfa nad Olimpicom

Klix.ba
Jasmin Mešanović i Vinko Marinović
Jasmin Mešanović i Vinko Marinović
Novu sezonu koju također dočekuju sa visokim ambicijama u borbi za mjesta koja vode u Evropu Zrinjski će otvoriti domaćom utakmicom protiv Olimpica.

Trener Vinko Marinović optimističan je pred meč dvaju bh. predstavnika u prvom pretkolu Evropske lige.

“Upoznati smo o kvalitetu protivnika s obzirom na to da smo gledali njihov meč protiv Spartaka iz Trnave u Evropskoj ligi. Zadržali su najbolje igrače iz prošle sezone, dok su se tokom ljeta dodatno pojačali. Njihov trener Mirza Varešanović duži vremenski period radi sa ekipom, što je pokazatelj kako se dobre stvari mogu napraviti kada je trener dugo sa ekipom”, izjavio je Marinović.

Pobjedu na otvaranju nove sezone priželjkuje i novi napadač Jasmin Mešanović koji bi u nedjelju protiv Olimpica trebao upisati premijerligaški debi u dresu Zrinjskog.

“Ko god da zaigra u nedjelju mora dati maksimalan doprinos kako bismo pobijedili Olimpic. Atmosfera unutar tima je odlična, povrijeđenih nema, svi smo spremni i s nestrpljenjem čekamo početak utakmice”, rekao je Mešanović.

Ognjen Todorović je povrijedio skočni zglob još na uzvratnoj utakmici protiv Shiraka i od tada trenira po posebnom programu. Miloš Filipović je istu povredu skočnog zgloba dobio na utakmici protiv Dugopolja, pa je pitanje kada će se vratiti u puni pogon, dok za Olimpic gotovo sigurno neće konkurisati.