Nogomet
0

Zrinjski: Na stadionu u Foči se ne mogu igrati utakmice Premijer lige BiH

FENA
HŠK Zrinjski oglasio se priopćenje za javnost u kojem je skrenuo pozornost na brojne propuste u organizaciji subotnje utakmice prvog kola Premier lige BiH između Slavije i Zrinjskog (0:0), koja je odigrana u Foči.

Domaćin susreta Slavija iz Istočnog Sarajeva svoje domaće utakmice u ovoj sezoni igrat će u Foči do okončanja radova na njihovom stadionu, no Uprava Zrinjskog upozorava kako zamjenski stadion ne zadovoljava infrastrukturne uvjete predviđene Pravilnikom o licenciranju Nogometnog saveza BiH.

"Ovo se posebno odnosi na činjenicu da postoji samo jedna, krajnje neuvjetna tribina, sa samo jednim ulazom na istu odmah uz službeni ulaz i uz svlačionice, dok je navodno službena prostorija za delegata i druge službene osobe bila neuređena terasa na kojoj je bio ogroman broj nepozvanih osoba", navodi Zrinjski u saopćenju za javnost.

U priopćenju se upozorava i na činjenicu da navijačima Zrinjskog nije bio omogućen ulazak na stadion, iako su oni uredno bili najavljeni, uz obrazloženje da domaćin susreta nije osigurao dovoljan broj policajaca i redara te da na stadionu u Foči ne postoji tribina za gostujuće navijače.

Vodstvo mostarskog premijerligaša smatra kako je isključiva odgovornost zbog ovih propusta na ljudima iz Nogometnog saveza BiH:

"Očito gospoda iz NS BiH, shvaćajući propuste u davanju dozvole za odigravanje utakmica Premijer lige BiH u Foči, želi podijeliti krivnju s nekim drugim, ali HŠK Zrinjski je apsolutno pogrešna adresa. Bit će zanimljivo vidjeti da li će i ubuduće stadion u Foči imati licencu za utakmice Premijer lige BiH".

U Zrinjskom dodaju kako ovim priopćenjem ne žele vršiti pritisak kako bi se odigrana utakmica poništila ili registrirala službenim rezultatom u korist Zrinjskog, već žele na odgovornost pozvati ljude koji vode takmičenje.

"Ako od prvog kola krenu neregularnosti ne znamo šta nas čeka dalje, jer nije ovo prvi put da se našim navijačima uskraćuje pristup stadionima bez bilo kakvog valjanog razloga", navodi se na kraju saopćenja za javnost HŠK Zrinjski.