Nogomet
5

Hrvatski kup: Dinamo pobijedio Hajduk na Poljudu, Sušić odigrao cijelu utakmicu

Piše: D. B.
Ljuti hrvatski rivali Hajduk i Dinamo večeras su na stadionu Poljud u Splitu odigrali prvu utakmicu polufinala Hrvatskog kupa. Modri su pobijedili rezultatom 2:0 i stekli ogromnu prednost pred revanš u Zagrebu.

Za Hajduk su od prve minute zaigrali Lovre Kalinić, Tonći Mujan, Zoran Nižić, Lorenco Šimić, Hrvoje Milić, Jesus De Santos, Josip Juranović, bh. reprezentativac Tino-Sven Sušić, Ante Roguljić, Fran Tudor i Nikola Vlašić.

U ekipi Dinama su starteri bili Antonio Ježina, Alexandru Matel, Leonardo Sigali, Gordon Schildenfeld, Mario Musa, Paulo Machado, Domagoj Antolić, Hilal Soudani, Ante Ćorić, Marko Pjaca i Marko Rog. Za Modre nije igrao bh. reprezentativac Armin Hodžić, koji se razbolio te nije ni doputovao u Split.

Dinamo je prvi zaprijetio na večerašnjoj utakmici, Pjaca je nakon solo akcije asistirao Rogu koji je sam izašao pred golmana Kalinića, ali je čuvar mreže Hajduka odlično odbrani. Dvije minute kasnije je Soudani ušao u kazneni prostor i šutirao, no, Kalinić je ponovo bio na visini zadatka. U 13. minuti je Musa uposlio Roga, kojeg je klizećim startom zaustavio Šimić.

Dinamo je u tim trenucima dominirao, dok se Hajduk branio.

Šimić je ponovo dobro intervenisao u 19. minuti kada je zaustavio Soudanija.

Ipak, Soudanijeva upornost se isplatila u 23. minuti utakmice, kada je s vrha šesnaesterca pogodio mrežu Hajduka za vodstvo Dinama. Prethodno mu je loptu dodao Pjaca.

Hajduk nije mogao do šanse, udarac Mujana je izblokiran u 26. minuti.

Dominaciju je Dinamo iskoristio da povisi vodstvo na 2:0 u 29. minuti utakmice. Brzu akciju Modrih je pogotkom završio Ćorić. Mogao je Dinamo do novog gola već u narednom napadu da je Rog uspio savladati Kalinića u situaciji jedan na jedan.

Pjaca je bio najagilniji i najbolji igrač na terenu, u 40. minuti je bio u solo akciji i šutirao s ruba šesnaesterca, ali se Kalinić ponovo istakao sjajnom odbranom.

Prvi ozbiljan pokušaj za Hajduk imao je Tudor i to glavom nakon ubačaja Sušića u 42. minuti, ipak, Ježina je odbranio. U finišu prvog poluvremena Sušić je dobio žuti karton.

Dinamo je nakon prvog dijela utakmice vodio rezultatom 2:0.

U nastavku utakmice je Hajduk zaigrao nešto bolje pokušavajući se vratiti u ovu utakmicu. To je dalo prostora Dinamu, pa je u 55. minuti nakon ubačara Ćorića glavom pokušao Schildenfeld, čiji je udarac bio neprecizan.

Igrala se 60. minuta kada je Sušićev udarac izblokiran, lopta je došla do Tudora, koji je šutirao ravno u golmana Ježinu.

Sjajni Pjaca je zbog povrede igru napustio u 63. minuti susreta, a zamijenio ga je Brekalo. Potom je umjesto Roga zaigrao Henriquez.

Igrala se 72. minuta kada je Sušić isprobao svoj udarac s dvadesetak metara, no, problema za golmana Modrih nije bilo.

Minut kasnije je i Roguljić šutirao ka golu Dinama, a Ježina je ponovo odbranio. Tudora je zamijenio Maloku u domaćoj ekipi, dok je kod gostiju Soudanija zamijenio Fernandes. Posljednju priliku na utakmici imao je Vlašić u 88. minuti, ali Hajduk nije mogao do pogotka.

Dinamo je mirno priveo utakmicu kraju i zasluženo slavio rezultatom 2:0 protiv Hajduka. Ovom pobjedom je napravio ogroman korak ka plasmanu u finale Hrvatskog kupa.

Hrvatski kup, prva utakmica polufinala:

Hajduk Split - Dinamo Zagreb 0:2 (Soudani 23, Ćorić 29)