Nogomet
0

Hrvatski igrači pod pritiskom zbog ulaznica

FENA
Sveopće ludilo koje je nastalo za ulaznicama za utakmicu između Hrvatske i Turske osjećaju i hrvatski reprezentativci, te članovi stručnog stožera.

"Zovu nas svi i znani i neznani. Teško je ljudima objasniti da nema ulaznica i da je do njih nemoguće doći," kazao je hrvatski izbornik Slaven Bilić.

Kako bi pokušao smanjiti pritisak na igrače, da više ne razmišljaju o ulaznicama Bilić je insistirao da se danas održi sastanak na kojem će se odrediti koliko će ulaznica dobiti igrači za svoje najbliže. Bilić je najavio kako će svaki igrač napisati na koverte imena članova porodica i prijatelja kojima će podijeliti ulaznice i njihove brojeve telefona, a potom će neko iz saveza podijeliti omotnice tim ljudima kako se igrača ne bi zamarali i takvim stvarima.

"Želim večeras završiti priču s ulaznicama premda znam da će i nakon toga biti poziva," dodao je Bilić.

Nakon što su se pojavile informacije kako će obje reprezentacije, hrvatska i turska, za bečki ogled dobiti dodatnih 6.000 ulaznica glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Gavran još jednom je demantirao cijelu priču. Ovoga puta pročitao je saopštenje UEFA-e u kojem se tvrdi kako su sve utakmice EURO-a odavno rasprodane i da novih ulaznica nema.

"UEFA nema niti će imati javnu prodaju ulaznica jer ih više nema. Sve su rasprodane po sistemu vaučera prije početka prvenstva," stoji u saopštenju krovne fudbalske organizacije.