Nogomet
0

Hrvatska slavi: Vatreni pobijedili Island i plasirali se na Mundijal

Piše: J. H.
Hrvatska je večeras na Maksimiru dočekala Island u uzvratnoj utakmici baraža za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu naredne godine. Nakon 0:0 u prvoj utakmici, domaća reprezentacija je večeras savladala island sa 2:0.

Već na startu utakmice u Zagrebu, Hrvatska je zaprijetila preko Kovačića koji je iz odlične prilike šutirao preko gola Islanda. U 11. minuti Islanđani su zatresli mrežu Hrvatske, ali je pomoćni sudija prethodno podigao zastavicu jer je Alfred Finnbogason bio u ofsajdu.

Hrvatska je konstantno vršila pritisak na Island a bilježimo odličan šut Srne i intervenciju golmana gostiju Halldorssona.

U 27. minuti Hrvatska dolazi u vodstvo. Rakitić je odlično ubacio sa lijeve strane, Perišić je skrenuo loptu do Mandžukića koji bez većih problema trese mrežu Islanda.

Onda je uslijedio hladan tuš za reprezentaciju Hrvatske. Mandžukić je u jednom duelu žestoko udario islandskog reprezentativca nakon čega mu je sudija Björn Kuipers pokazao crveni karton i put u svlačionicu.

Sa igračem manje, Hrvati su početkom drugog poluvremena došli do 2:0 zahvaljujući prelijepom golu Darija Srne sa ruba šesnaesterca.

Do kraja utakmice na Maksimiru, Vatreni su prijetili preko Olića, Kovačića i Pranjića, ali se rezultat nije mijenjao.

Zahvaljujući golovima Mandžukića i Srne, Hrvatska je izborila učešće na Mundijalu naredne godine u Brazilu.