Doček na granici sa Slovenijom
0

Hrvatska policija će obezbjeđivati srpske huligane

SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hrvatska interventna policija će na graničnom prelazu sa Slovenijom dočekati srpske navijače koji su juče divljanjem u Genovi izazvali prekid evropske kvalifikacijone utakmice između Italije i Srbije, javili su hrvatski mediji.

Navijači iz Srbije će danas popodne na putu prema Srbiji proći preko 500 kilometara kroz Hrvatsku, tačnije od slovenačko-hrvatske granice do Bajakova u Sremu. Zbog bezbjednosnih razloga srpskim navijačima neće biti dopušteno stajanje u Hrvatskoj.

Iz policije su saopštili da očekuju dolazak desetak autobusa srpskih navijača, što znači da će ih u koloni biti oko 500.

Utakmica između fudbalskih reprezentacija Srbije i Italije u italijanskom gradu Genovi prekinuta je nakon samo nekoliko minuta igre, jer su srpski navijači ubacivali baklje i dimne bombe u teren.

Utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo kasnila je 45 minuta zbog divljanja srpskih navijača na tribinama i ubacivanja baklji u teren stadiona "Luigi Ferraris". Kada je utakmica počela, prekinuta je nakon samo nekoliko minuta igre, jer je nastavljeno ubacivanje baklji u teren.

Grupa srpskih navijača je prije utakmice došla do autobusa sa igračima reprezentacije Srbije koji je trebalo da krene, a njih pet-šest je ušlo u vozilo i ubacilo baklju, te krenulo da linčuju golmana Vladimira Stojkovića, ali su ostali reprezentativci zaustavili napad.

Stojkovića su napali navijači njegovog nekadašnjeg kluba "Crvene zvezde" koji ne mogu da mu oproste ljetošnji transfer u redove vječitog rivala "Partizana". Napadači su prilikom napada pjevali: "Stojkoviću, Stojkoviću, želimo ti sreću, drven sanduk, drven sanduk i na njemu sveću".
Stojković je zbog ovog incidenta odbio da brani protiv Italije, pa ga  ga je na golu mijenjao  Željko Brkić.