Nogomet
8

Hrvatska pobijedila Moldaviju u prijateljskoj utakmici golom Kramarića

Piše: D. B.
Nogometna reprezentacija Hrvatske je večeras na Gradskom stadionu u Koprivnici u prijateljskoj utakmici ugostila reprezentaciju Moldavije te je upisala minimalnu pobjedu. Maroko i Kongo su također igrali prijateljski meč, a Marokanci su pobijedili 2:0.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu protiv Moldavije i povela već u 9. minuti susreta golom Kramarića. To je ujedno bio rezultat prvog poluvremena ove prijateljske utakmice.

U nastavku susreta je selektor Vatrenih Anto Čačić napravio šest izmjena, pa su umjesto Vide, Radelja, Pjace, Perišića, Brozovića i Kramarića zaigrali Schildenfeld, Antolić, Halilović, Čop. Ćorić i Rog.

Selektor Moldavije Igor Dobrovolski je također zamijenio šestoricu igrača. Umjesto Bugneaca, Carpa, Andronića, Spatarua i Ionite u igru su ušli Miliceanu, Sidorenco, Cojocari, Ivanov, Mihailov i Ambros.

Ipak, promjene rezultata nije bilo, pa je Hrvatska upisala pobjedu rezultatom 1:0.

Utakmicu je sudio bh. sudija Ognjen Valjić, koji je pokazao tri žuta kartona, jedan hrvatskom reprezentativcu Vrsaljku te dvojici Moldavaca, Cojocariju i Golovatenku.

Maroko - Kongo 2:0

Marokanci su protiv Konga poveli 4. minuti golom Ziyecha i to je bio jedini pogodak u prvih 45 minuta. U drugom dijelu utakmice je Maroko došao do još jednog gola, a za konačnih 2:0 za Marokance, svoj drugi gol na utakmici, ovog puta iz penala, postigao je Ziyech u 55. minuti utakmice.