Nogomet
0

Hrvatska gost na Koševu 28. marta

Dnevni avaz
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva
Nogometna reprezentacija Hrvatske gostovat će 28. marta u Sarajevu i odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Bosne i Hercegovine, piše Dnevni avaz. Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku da u tom terminu uzvrati BiH gostovanje iz 2002. godine.

Zapravo, Hrvatskoj je svejedno gdje će se igrati, ali će, prema informacijama iz NSBiH, naša strana insistirati na tome da to bude Sarajevo.

"Ove aktivnosti postoje već mjesec, ali ih nismo željeli davati u javnost, jer smo se dogovorili da ćemo i HNS i mi prvo ići na mogućnost ugovaranja meča s ostalim protivnicima, možda atraktivnijim ili isplatljivijim. To smo se dogovorili ponajviše zbog nas, jer smo željeli vidjeti ima li neka druga opcija. Hrvatska je od prvog trenutka prihvatila ideju, jer nam duguje meč." - kaže potpredsjednik NSBiH Iljo Dominković.

Našem Savezu sada preostaje da u naredna dva-tri dana sa HNS-om finalizira detalje i potpiše ugovor.

"Izuzetno sam zadovoljan što će na Koševu gostovati jedna tako jaka selekcija, koja je među petnaestak najboljih u svijetu. Ovaj će meč biti prilika da provjerimo stanje u reprezentaciji nakon meča s Norveškom, ali predstavlja i plod naših aktivnosti na ugovaranju susreta ne samo zbog priprema ekipe već i zbog izvršavanja obaveza predviđenih budžetom. Mislim da će Koševo, na kojem ćemo insistirati, biti dobro ispunjeno." - govori Dominković.

Protekla dva termina, novembarski i nedavni februarski, naš je tim propustio, čime nije zadovoljan ni Dominković.

"U novembru smo imali opravdanje. Igrali smo naporne kvalifikacione mečeve, nikome nije bilo do prijateljske utakmice, dešavala se smjena selektora, a igrači su poslali ono pismo... Više sam nezadovoljan što smo propustili februarski termin. Međutim, selektor nije imao baš veliku želju da igra. Žalim zbog toga, jer smo imali priliku provjeriti stanje i mogućnosti, a i vidjeti na koje igrače selektor može računati. Sada smo u situaciji da u Oslo idemo bez ijedne pripremne utakmice." - rekao je Dominković za Dnevni avaz.

Selektor BiH Fuad Muzurović kaže da se raduje informaciji iz Zagreba te je izrazio nadu da će Koševo biti domaćin istinskog spektakla. "Veoma sam sretan, naročito zato što sam nedavno gledao Hrvatsku protiv Norveške i na licu mjesta se uvjerio o kakvoj se selekciji radi. Hrvatska je atraktivan protivnik, jedna od najboljih reprezentacija u Evropi. Bilo bi super kada bismo prije toga odigrali dobro u Norveškoj pa da priredimo spektakl" - izjavio je Muzurović za Dnevni avaz.