Nogomet
0

Hrvatska deklasirala Južnu Koreju sa 4:0

FENA
Mladen Petrić postiže gol (Foto: AFP)
Mladen Petrić postiže gol (Foto: AFP)
U prvom nastupu u 2013. godini hrvatska nogometna reprezentacija je u Londonu na stadionu Craven Cottage, inače domu engleskog prvoligaša Fulhama, deklasirala Južnu Koreju 4:0. Golove za Hrvatsku zabili su Mario Mandžukić (32), Darijo Srna (41), Nikica Jelavić (57) i Mladen Petrić (85).

Srna je pogotkom proslavio 100-ti nastup u hrvatskom dresu, a od danas u klubu '100' su i Stipe Pletikosa te Josip Šimunić koji su se tako izjednačili s Darijem Šimićem, do danas jedinim igračem sa 100 nastupa za Hrvatsku.

Bila je to šesta međusobna utakmica između Hrvatske i Južne Koreje, a kao i sve dosadašnje bio je to prijateljski susret. Hrvatska ima dvije pobjede, dva su susreta završena neodlučeno, a dva pobjedom Južne Koreje.

Prvu službenu utakmicu u ovoj godini Hrvatska će imati 22. marta kada u Zagreb dolazi reprezentacija Srbije u sklopu kvalifikacija za SP 2014.

Nakon četiri kola grupe A u vodstvu su Belgija i Hrvatska sa po 10 bodova, Srbija i Makedonija imaju po četiri boda, a zatim slijede Wales (3) i Škotska (2).