Sve druge opcije prihvatljive
0

Hrvati ne bi željeli igrati protiv BiH u baražu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Nakon što je njihova reprezentacija u sinoćnjem duelu protiv Latvije pobjedom osigurala baraž u kojem će biti nosioc, hrvatska javnost, kao i reprezentativci, za protivnika nikako ne žele imati "Zmajeve". Mogući protivnici su još Estonija, Crna Gora i Turska.

Anketa na hrvatskom portalu 24sata.hr je ponudila zanimljive podatke koje se tiču i naše reprezentacije. Naime, cilj ankete je ispitati mišljenje javnosti o najadekvatnijem protivniku Hrvatske u baražu. Mogući protivnici Hrvatske su BiH, Crna Gora, Turska i Estonija.

Najpoželjniji protivnik po mišljenju javnosti u Hrvatskoj je Estonija. Čak 48 posto učesnika ankete priželjkuje Estoniju u baražu.

Nakon Estonije, Hrvati bi željeli odmjeriti snage sa reprezentacijom Turske. Reprezentaciju koju vodi holandski stručnjak Guus Hiddink bi za protivnika željelo 32 posto učesnika ankete.

Reprezentaciju BiH u baražu protiv Hrvatske želi vidjeti 15 posto učesnika ankete.

Oko pet posto učesnika ankete želi da Hrvatska u baražu igra sa Crnom Gorom.

Osim ankete, čiji rezultati govore da Hrvati ne žele BiH za protivnika u baražu, tu su i izjave hrvatskih reprezentativaca koje to potvrđuju.

"Dobro bi bilo da izbjegnemo Crnu Goru i BiH", izjavio je reprezentativni golman hrvatske reprezentacije Stipe Pletikosa.

Hrvatski portal Index.hr piše kako su "Safetovi lavovi" opasniji od "Ćirinih zmajeva", te da Hrvatska nema šanse protiv "pariske BiH". Prema napisima ovog portala, BiH je itekako opasnija nego u utakmicama prije dvije godine u baražu protiv Portugala.

Index.hr piše da se Sušićavi izabranici nisu poput hrvatskih igrača i stučnog štaba zadovoljili drugim mjestom, nego su u izuzetno jakoj grupi u utakmicama protiv Francuske, Rumunije, Bjelorusije i Albane uspjeli osigurati baraž, a nakon toga krenuli u napad na prvo mjesto. Kada su svi pomislili da su svu snagu pokazali protiv Luksemburga u Zenici, reprezentativci su se dokazali u sred Pariza. Zbog toga je BiH najnepoželjniji protivnik u baražu što se Hrvata tiče.