Zamjena za Džeku?
0

Hrvat Srđan Lakić potpisao za Wolfsburg

Totalsport
Srđan Lakić
Srđan Lakić
Bundesligaš Wolfsburg pronašao je zamjenu za Edina Džeku. Njemački sportski magazin Kicker piše da će to od idućeg ljeta biti hrvatski nogometaš Kaiserslauterna Srđan Lakić.

Isti izvor navodi da je Lakić s Volfsburžanima dogovorio dolazak u julu ove godine, te da će potpisati četverogodišnji ugovor, do ljeta 2015. godine.

Na 27-godišnjeg hrvatskog centarfora, kojem ovog ljeta istječe ugovor u Kaiserslauternu, menadžer Wolfsburga Dieter Hoeneß fokusirao se nakon što je 10. januara prodao Džeku Manchester Cityju za 35 miliona eura. Riječ je o čovjeku koji je Lakića doveo iz Kamen Ingrada u Herthu prije pet godina.

Htio je Hoeneß Lakića dovesti već ovog januara, ali najvjerovatnija je opcija da će Lakić ostatak sezone odraditi u Kaiserslauternu, što je u srijedu navečer i najavio izvršni direktor kluba Stefan Kuntz.

Napad prvaka iz 2009. godine tako bi u idućoj sezoni mogao predvoditi hrvatski tandem Lakić – Mandžukić.

Izvjesno je da im saigrač neće biti Talijan Andrea Barzagli. Šest mjeseci prije no što mu je isteknuo ugovor Wolfsburg ga je prodao Juventusu za milion eura odštete. Bivši je talijanski reprezentativac s Torinezima, objavljeno je službeno, potpisao ugovor do ljeta 2013. godine.