Nogomet
0

Hrelja: Pobjedom u derbiju želimo obradovati naše navijače

Piše: D. B.
Adnan Hrelja
Adnan Hrelja
Dijete FK Sarajevo i prvotimac Bordo ekipe, Adnan Hrelja, s nestrpljenjem dočekuje 101. vječiti gradski derbi protiv ljutog rivala FK Željezničar, koji se u srijedu igra na Grbavici.

Bit će ovo prvi Hreljin derbi koji će igrati u seniorskoj konkurenciji i to ga posebno raduje.

"Sigurno da derbi donosi nešto posebno. Kao dijete Sarajeva sam imao priliku odigrati dosta derbija u mlađim selekcijama, ali derbi koji se igra u srijedu će ipak biti nešto novo za mene. Mnogo se radujem toj utakmici", izjavio je Hrelja.

Do sada je u susretima sa rivalima s Grbavice imao podjednake omjere.

"Tih utakmica se uvijek dobro sjećam i mislim da je odnos pobjeda i poraza podjednak. Pored toga, pravo je uživanje igrati u bordo dresu u takvim utakmicama", dodao je Hrelja.

Sarajevo je pružilo dobru partiju protiv Zvijezde proteklog vikenda, a utakmica je završena rezultatom 4:1. Dobra je to uvertira pred derbi, ali Hrelja tvrdi da njegova ekipa može igrati i bolje od do sada prikazanog.

"Mislim da su utakmice, prije svega ona u Banjoj Luci protiv Borca, pa sada i na Koševu protiv Zvijezde, pokazale našu pravu snagu i sigurno da tako trebamo nastaviti ubuduće. Sarajevo može bolje od ovoga, u to sam siguran. Nadam se da ćemo to u derbiju i demonstrirati", kazao je mladi igrač Sarajeva.

Zadovoljan je svojim igrama i minutažom, a nada se i da će dobiti priliku za igru u derbiju na Grbavici.

"Zasad sam zadovoljan minutažom i veoma mi je drago što šef daje priliku i nama mlađim igračima. Osim mene, tu su Radovac i Handžić, koji isto tako dobijaju dosta prilike za igru. Nadam se da ću svojim radom i zalaganjem opravdati svaku minutu koju dobijem i naravno da mi je želja da iz utakmice u utakmicu još više igram. Svaki nogometaš se nada nastupu u jednoj utakmici, a pogotovo u derbiju. To je svakako na nekom višem nivou, ali vidjet ćemo, ko god izađe na teren sigurno će dati svoj maksimum", rekao je Hrelja.

Iako je Željezničar praktično osvojio titulu prvaka BiH, Hrelja smatra da je važno pobijediti u posebnoj utakmici kakva je derbi i tako obradovati navijače.

"Istina je da ova utakmica nema velike važnosti kada je u pitanju pozicija na tabeli, međutim, u derbiju je uvijek poseban naboj i jedna i druga ekipa će dati sve od sebe da pobijede u toj utakmici i obraduju svoje navijače. Mi ćemo izaći na teren i pokazati najbolje što znamo, nadam se da ćemo na kraju sve to proslaviti sa svojim navijačima na sjevernoj tribini, od kojih podrška sigurno neće izostati", smatra Hrelja.

Rezultat ne želi prognozirati jer forma u derbijima ne znači ništa. Istakao je želju za pobjedom i nastavkom pozitivnog niza.

"Malo je nezahvalno to prognozirati, forma u ovim utakmicama ništa ne znači jer obje ekipe daju 200 posto od sebe. Ono što garantujem je da ćemo dati svoj maksimum i sigurno da se nadam pobjedi, Imamo pozitivan niz i želimo tako nastaviti protiv gradskih rivala", završio je Hrelja.