Bivši selektori pred utakmicu
0

Hrabrom igrom do željenog rezulatata

Razgovarao: <a href="mailto:[email protected]">Edin Isanović</a>
Faruk Hadžibegić
Faruk Hadžibegić
Možemo li do boda na Cristal Areni ili eventualno pobijediti? Kakvu taktiku odabrati u jednoj od ključnih utakmica kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo. Mnogo je pitanja koja se postavljaju pred gostovanju u Genku. Tim povodom kontaktirali smo trojicu bivših selektora Faruka Hadžibegića, Fuada Muzurovića i Mišu Smajlovića i pitali ih kako oni gledaju na spomenute enigme.

Hadžibegić će biti na tribinama Cristal Arene

"Prvo moram napomenuti da idem na utakmicu. Želim bodriti svoju reprezentaciju. Mislim da možemo napraviti dobar rezultat. Protivnik ima kvalitetnu selekciju, ali i mi imamo svoje adute. Treba krenuti hrabro. U situacijama kada se nema šta izgubiti lakše se oslobađa talent i nameće se svoja igra. Ulog je veliki i ne mislim da će utakmica biti lijepa za oko. Svakako da bi bili mnogo opasniji da su u timu Ibišević, Salihović, Hasagić i Rahimić. Ipak, ko god da dobije šansu vjerujem da će je znati iskoristiti.Ubijeđen sam da će selektor razraditi temeljnu i alternativnu varijantu igre", istakao je Hadžibegić.

Fuad Muzurović poželio je sreću nacionalnom timu

"Želim im uspjeh i mislim da mudrom igrom mogu do željenog rezultata. Selektor sigurno ima jasnu računicu u kojim utakmicama treba skupiti koliko bodova. Nadam se da ćemo poslije Genka ostati na dobroj poziciji za baraž. Šteta je što unutra nema povrijeđenih nogometaša. Sigurno da je gubitak veliki. Kada to kažem mislim na Ibiševića koji bi sa Džekom gradio napad, a u tom slučaju bili bi mnogo opasniji za protivnički gol. Suparnik zaslužuje respekt, kao što i mi zaslužujemo pravo na optimizam", kaže Muzurović.

Mišu Smajlovića najviše brine pozicija golmana

"Iako imamo nekoliko povrijeđenih igrača po mom sudu najveću glavobolju selektoru može zadati pozicija jedan. Čast svim golmanima, ali teško da neko od njih može zamijeniti Kenana Hasagića. Znamo da nam je odbrana ranjiva, ali vjerujem da Spahić i društvo mogu odgovoriti svim izazovima. Ipak, srednji red i napad donose optimizam. Pravo je bogatstvo imati takve nogometaše. Ne bih davao prognoze o rezultatu, ali blagu prednost ima domaćin. Belgija je teškom mukom pobijedila Estoniju. S druge strane namučili su Španiju i uzeli bod Turskoj. Biće teško, ali uz malo sreće možemo do željenog cilja. Činjenica je da moramo biti zadovoljni i bodom“, tvrdi Smajlović.